Πολιτική

Ακονίζουν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακονίζουν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Καθημερινές πλέον οι σκληρές συγκρούσεις στελεχών

Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι «87» και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση. Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, υπήρξαν επιλεκτικές διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου σχετικά με τις συζητήσεις που διεξάγονταν.

Συγκεκριμένα, οι «87» φάνηκαν να υποχωρούν από τα κριτήρια για τους υποψηφίους προέδρους, πιθανώς λόγω δεύτερων σκέψεων που προέκυψαν σχετικά με την πιθανή «θυματοποίηση» του Στέφανου Κασσελάκη. Παράλληλα, διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου ανέφεραν ότι η Όλγα Γεροβασίλη επέμεινε στο ζήτημα του Πόθεν Έσχες, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος λόγω αναφορών του σε «κουκουλοφόρους».

Αυτές οι διαρροές προκάλεσαν εκνευρισμό στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, με την Όλγα Γεροβασίλη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση και να διαψεύδει τις πληροφορίες, χαρακτηρίζοντας τις διαρροές ως συνειδητές ενέργειες που είχαν σκοπό να υπονομεύσουν τη διαδικασία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, δήλωσε ότι «θα προχωρήσουμε με τα κριτήρια που ίσχυαν και πέρυσι», με το πλαίσιο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία να βασίζεται στην εμπειρία του προηγούμενου έτους, όπου το μόνο προαπαιτούμενο ήταν η συγκέντρωση 30 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Επιπλέον, στην εισήγηση θα τονίζεται ότι «η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του».

Η εισήγηση της Γραμματέως Ράνιας Σβίγγου για την Κεντρική Επιτροπή εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία, αν και οι Παύλος Πουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου μειοψήφησαν σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Παύλος Πολάκης να προτείνει την επίσπευση των εκλογών και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής έχει το δικαίωμα να υπογράψει για όσους υποψήφιους προέδρους επιθυμεί, χωρίς κανέναν περιορισμό. Επίσης, κάθε μέλος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν θέματα όπως το μπούλινγκ, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Θεοδώρας Τζάκρη και του Γιάννη Ραγκούση.

Η κ. Τζάκρη, μέσω γραπτής δήλωσής της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, επιτέθηκε στον Γιάννη Ραγκούση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ανθρωποφαγικό πολιτικό κλίμα επιτρέπει σε κομπάρσους να γίνονται αυθαίρετα πρωταγωνιστές, υποβαθμίζοντας το πολιτικό επίπεδο σε απαράδεκτα επίπεδα».

Αναφέρθηκε επίσης στη «κακή μοίρα» της συνεργασίας της μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα. Όσον αφορά τα ζητήματα μπούλινγκ, η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο για «σειρά περιστατικών» που αφορούν τόσο την ίδια όσο και άλλους συντρόφους και συντρόφισσες το τελευταίο διάστημα, υποδεικνύοντας τον Γιάννη Ραγκούση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments