Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Οι 6 συμφωνούν ότι διαφωνούν στις διαδικασίες

ΠΑΣΟΚ: Οι 6 συμφωνούν ότι διαφωνούν στις διαδικασίες

Πηγή Φωτογραφίας: [371830] ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΔΕΚΑΠ

Η τηλεμαχία στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει προκαλέσει αναταραχή, καθώς αναδεικνύεται ένα νέο ζήτημα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, μέσω επιστολής που υπέβαλε ο εκπρόσωπός της στην ΕΔΕΚΑΠ, ζήτησε την αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων κατά τη διάρκεια των εκλογών, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι υπάρχει σχέδιο, ιδιαίτερα στην Αττική, για να «παρεμποδιστεί» η μαζική συμμετοχή.

«Οι αποφάσεις αυτές, όπως αποδεικνύεται, στοχεύουν στο να περιορίσουν και να εμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, κυρίως σε περιοχές όπου, κατά την εκτίμησή τους, ο υποψήφιος που προτιμούν δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρός, με σκοπό το κίνημα να παραμείνει ένα κλειστό και εύκολα ελεγχόμενο κόμμα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας, όπου από τους 14 δήμους προτάθηκε η μείωση των εκλογικών τμημάτων σε 8 από αυτούς, ενώ στους υπόλοιπους θα παραμείνει ο ίδιος αριθμός, εκτός από έναν!».

Η κυρία Διαμαντοπούλου εστιάζει το ενδιαφέρον της στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, δύο περιοχές όπου το κόμμα υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Για το λόγο αυτό, ζητά να προστεθεί μία κάλπη στα εκλογικά κέντρα των πρωτευουσών των νομών, όπου ο αριθμός των ψηφισάντων ανά κάλπη ξεπερνά ή πλησιάζει τους 500. Ένα σημαντικό ζήτημα που προκύπτει είναι η αδυναμία στελέχωσης περισσότερων τμημάτων, γεγονός που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στο να εξετάσει το κλείσιμο κάποιων από αυτά, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και η συμμετοχή των μελών του κόμματος είναι περιορισμένη.

Επιπλέον, η ΕΔΕΚΑΠ ασχολείται με το θέμα των 1250 tablet, προτείνοντας να διατεθούν περίπου 200 από αυτά στην περιφέρεια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, αν και οι όροι της τηλεμαχίας συμφωνήθηκαν μετά από μακρές συνεδριάσεις, είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι έχουν διαφωνίες σε αρκετά επιμέρους ζητήματα, μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις μετρήσεις (δημόσιες και μη), διατηρεί το προβάδισμα, ενώ η κυρία Διαμαντοπούλου φαίνεται να αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά της. Παράλληλα, οι περισσότεροι δημοσκόποι θεωρούν τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ως το φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments