Γεωπολιτικά

Βίντεο με Ισραηλινούς στρατιώτες να πετούν σορούς Παλαιστινίων από ταράτσες στη Δυτική Όχθη

Βίντεο με Ισραηλινούς στρατιώτες να πετούν σορούς Παλαιστινίων από ταράτσες στη Δυτική Όχθη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, capital.gr

Αντίδραση από τις ΗΠΑ

Έρευνα πραγματοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στα οποία καταγράφονται Ισραηλινοί να πετούν σορούς νεκρών Παλαιστινίων από ταράτσρε κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη.

Πλάνα από το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στη βόρεια πόλη Καμπαντίγια, κοντά στην Τζενίν, αποτυπώνουν εν συνεχεία στρατιωτική μπουλντόζα που φαίνεται να ανήκει στις IDF να μαζεύει και να απομακρύνει τις σορούς.

Οι IDF ανέφεραν ότι πρόκειται για “σοβαρό περιστατικό” που αντιβαίνει στις αξίες και τις αρχές τους.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις στην Καμπατίγια την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι στρατιώτες είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίζουν ότι ακόμη και οι σοροί των εχθρών τους αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Καμπατίγια, κατά την οποία τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν σε “ανταλλαγή πυρών” και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν μετά από επίθεση drone σε αυτοκίνητο.

Λευκός Οίκος: “Βαθιά ανησυχητικά” τα όσα αποτυπώνονται σε βίντεο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι έχουν έλθει σε γνώση του “βαθιά ανησυχητικά” πλάνα με Ισραηλινούς στρατιώτες να σπρώχνουν τρία φαινομενικά άψυχα σώματα από ταράτσα κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Ισραήλ.

“Είδαμε αυτό το βίντεο και το βρήκαμε βαθιά ανησυχητικό. Εάν αποδειχτεί ότι είναι αυθεντικό, θα απεικόνιζε μια ξεκάθαρα αποκρουστική και εξωφρενική συμπεριφορά από επαγγελματίες στρατιώτες”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments