Οδηγός

Επίδομα ανεργίας: Πότε ξεκινά η νέα του μορφή 

Επίδομα ανεργίας: Πότε ξεκινά η νέα του μορφή 

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Επίδομα ανεργίας: Πότε ξεκινά η νέα του μορφή 

Εντός Οκτωβρίου θα κάνει την εμφάνισή του το νέο επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ

Εντός Οκτωβρίου θα κάνει την εμφάνισή του το νέο επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ, σύμφωνα με όσα έχει διαρρεύσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα «αρχιτεκτονική» του δημοφιλέστερου επιδόματος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, υπάρχει η φιλοδοξία για άμεση υιοθέτηση του νέου μοντέλου καταβολής της ενίσχυσης, το οποίο θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά σε περίπου 10.000 δικαιούχους επιλεγμένων περιοχών της χώρας.

Σημειώστε ότι το επίδομα ανεργίας, αναμένεται να υποστεί ολικό «λίφτινγκ» και έχει «προκριθεί» η σύνδεσή του τόσο με τον μισθό που είχε ο άνεργος όταν εργαζόταν, όσο και την προϋπηρεσία του.

Η λογική του «νέου μοντέλου» του επιδόματος ανεργίας ΔΥΠΑ, έχει να κάνει με το σκεπτικό της ηγεσίας του Υπουργείου να περιοριστεί το σοκ που δέχεται ένας εργαζόμενος όταν μένει εκτός αγοράς.

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου

Συγκεκριμένα, αν και το ποσό που θα λαμβάνουν οι άνεργοι θα σχετίζεται με τον κατώτατο μισθό, εντούτοις θα συνυπολογίζεται τόσο η προϋπηρεσία, όσο και οι αποδοχές του.

Σήμερα, το επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ αναλογεί στο 55% των κατώτατων αποδοχών. Με την υιοθέτηση του νέου σχεδίου το επίδομα ανεργία για τους πρώτους 3 μήνες καταβολής του, θα διαμορφώνεται στα 580 ευρώ και πάνω σε αυτό το ποσό θα υπάρχει προσαύξηση από 10% έως και 30%, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών που είχε ο άνεργος όταν εργαζόταν, αλλά και την προϋπηρεσία του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments