Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Οκτώβριο,το τελικό σχέδιο για τη μείωση της αναμονής στις εφημερίες [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Οκτώβριο,το τελικό σχέδιο για τη μείωση της αναμονής στις εφημερίες [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)/Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Οκτώβριο,το τελικό σχέδιο για τη μείωση της αναμονής στις εφημερίες [vid,pics]

Η Ακρίτα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες, τόνισε, σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο ζήτημα των συνταγογραφήσεων, έκανε ειδική μνεία στο θέμα των εφημεριών των δημοσίων νοσοκομείων, τοποθετήθηκε στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στο κινητό μας η άυλη συνταγογράφηση

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τις συνταγογραφήσεις, ο υπουργός Υγείας είπε: «Είχα πει πριν από τρεις μήνες ότι θα βγάλουμε πολλά λαβράκια. Και θα βγάλουμε πολλά λαβράκια ακόμη. H ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι φανταστική, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Ωστόσο, το σύστημα έχει ακόμη κάποιες τρύπες. Έχουμε εγκαταστήσει ένα antifront σύστημα, το οποίο ανιχνεύει ακριβώς τις τρύπες του συστήματος. Με βάση τις αποφάσεις μας και το σχεδιασμό μας, η άυλη συνταγογράφηση θα φτάνει στο κινητό μας και εμείς θα πιέζουμε απλά «ναι» στο τηλέφωνό μας. Και είναι αν μη τι άλλο υπερβολή αυτό που λέγεται για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε κινητό. Όλοι έχουμε πλέον πρόσβαση σε κάποιο κινητό τηλέφωνο».

Έρχεται μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες

Τοποθετούμενος, εν συνεχεία, στο ζήτημα των εφημεριών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι «οι πολύωρες αναμονές στα επείγοντα είναι ένα παλιό πρόβλημα. Δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που ανέκυψε σήμερα. Όμως, ως εν ενεργεία υπουργός Υγείας, δεν δέχομαι να πως ότι έτσι πρέπει να παραμείνει η κατάσταση στις εφημερίες. Προσωπικό στοίχημά μου είναι να μειώσω την αναμονή. Η αναμονή μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 8 ώρες. Αν οι 8 ώρες γίνουν 6 ή 5, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, θα έχουμε σημειώσει μια μεγάλη πρόοδο. Ακούω με προσοχή τις προτάσεις της ΕΙΝΑΠ, οι οποίες πρέπει να πως ότι είναι ορθολογικές. Παράλληλα, έχουμε συζητήσεις και με άλλους φορείς από το χώρο της υγείας. Θα είμαστε έτοιμοι, με τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, για την παρουσίαση του τελικού σχεδίου, στα  τέλη Οκτωβρίου. Έχουμε την καταρχήν έγκριση του πρωθυπουργού για αυτό και θα υπάρξει ειδική συνέντευξη Τύπου».

Θεαματική η βελτίωση στο χώρο των μεταμοσχεύσεων

Ερωτηθείς για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «η  Ελλάδα ήταν παραδοσιακά χαμηλά στις μεταμοσχεύσεις. Οι άλλοι στην Ε.Ε. κινούνται στο 20 στη σχετική κλίμακα, εμείς βρισκόμασταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια στο 4. Σήμερα, βρισκόμαστε στο11. Σχεδόν τριπλασιάσαμε τις μεταμοσχεύσεις. Έχουμε δημιουργήσει ειδικό κέντρο μεταμοσχεύσεων, ενώ με την ίδρυση του Ωνασείου κέντρου, που θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, θα έχουμε μια νέα ώθηση. Πιστεύω πως σε δυο χρόνια θα φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο, το οποίο υπογράψαμε αυτή την εβδομάδα»>

Παραπάει ο εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος, τέλος, σε ζητήματα ευρύτερης πολιτικής, ο υπουργός Υγείας αποσαφήνισε πως δεν είναι μέλος των 11 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν πρόταση στον Κωστή Χατζηδάκη, αλλά «οι βουλευτές εκλέγονται για να κάνουν τη δουλειά τους. Ως βαθιά κοινοβουλευτικός, δεν υπάρχει περίπτωση να πω ότι κακώς κατέθεσαν βουλευτές ερώτηση. Και υπάρχει ταλαιπωρία για τα κόκκινα δάνεια. Όμως, πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους servicers. Ως υπουργός Ανάπτυξης προώθησα το νόμο περί εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργούσε. Σήμερα, από τους 5 πήγαμε στους 30.000 εξωδικαστικούς συμβιβασμούς».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, παραπάει ο εξευτελισμός. Είδαμε τι είπε η Τζάγκρη εναντίον του κ. Ραγκούση. Βλέπουμε τι καταλογίζει ο Μπεν Νταλαούρα εναντίον του Κώστα Ζαχαριάδη. Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ τους. Βγάζουν τα άπλυτα και τα εσώψυχά τους στη φορά. Δεν μπορεί ένα κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας που μας κυβέρνησαν πέντε χρόνια και είμαστε ακόμα στην Ευρώπη και το ευρώ.  Η Ακρίτα να έχει και να χαίρεται την πισίνα της. Έγραψε το φρικώδες το γιο της πλύστρας να φοβάσαι, όχι τον πλούσιο. Αν το είχα γράψει εγώ, θα είχαν γκρεμίσει την Ελλάδα.

Εν συνεχεία, η Ακρίτα παραιτήθηκε, αλλά από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως από βουλευτής. Κατά το Σύνταγμα, ένας βουλευτής υποβάλλει την παραίτησή της στον πρόεδρο της Βουλής. Όλο αυτό είναι υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού, για  να σταματήσουμε να μιλάμε για το γιο της πλύστρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments