Πολιτική

Μητσοτάκης: Βαθιές αλλαγές κατά της φοροδιαφυγής

Μητσοτάκης: Βαθιές αλλαγές κατά της φοροδιαφυγής

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Οι απώλειες του Δημοσίου από τον ΦΠΑ έχουν μειωθεί κατά 50%», σημειώνει ο πρωθυπουργός

Ανάρτηση για τη φοροδιαφυγή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει καθώς οι απώλειες του Δημοσίου από τον ΦΠΑ έχουν μειωθεί κατά 50%, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Κι όμως, βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως «στην Ελλάδα δεν γίνονται», τελικά γίνονται! » έγραψε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μόνο για το 2022, οι μεταρρυθμίσεις αυτές οδήγησαν σε ένα επιπλέον κέρδος για το Δημόσιο της τάξης των 3 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή η μάχη για τη φορολογική δικαιοσύνη αποτελεί παράλληλα μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξοικονομούνται κατευθύνονται σε τομείς ζωτικής σημασίας όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλεια και η Εθνική Άμυνα.

«Η ζωή δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μία καλύτερη ζωή», ανέφερε κλείνοντας την ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιμένει στη μάχη για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη οικονομία.

Η ανάρτησή του Κι όμως, βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως «στην Ελλάδα δεν γίνονται», τελικά γίνονται! Το αποδεικνύει η τελευταία έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ότι οι απώλειες του Δημοσίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώθηκαν, ήδη, κατά 50%. Με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των «27».

Να, λοιπόν, που μέτρα όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν είναι μόνο επιλογές που διευκολύνουν κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες. Αλλά και τομές που μεταφράζονται σε κεφάλαια υπέρ της κοινωνίας. Μόνο για το 2022 το κέρδος αυτό υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ!

Τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα ώθηση στην κυβέρνηση να επιμείνει στη δύσκολη μάχη της φορολογικής δικαιοσύνης. Μία κατεξοχήν μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξασφαλίζονται κατευθύνονται στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλεια και στην Εθνική Άμυνα. Σε τομείς κρίσιμους, που αφορούν όλους.

Η ζωή δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μία καλύτερη ζωή. Συνεχίζουμε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments