Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η τακτική των υποψηφίων προέδρων ενόψει του ντιμπέιτ

ΠΑΣΟΚ: Η τακτική των υποψηφίων προέδρων ενόψει του ντιμπέιτ

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Αποκλίνουσες τακτικές κινήσεις των υποψηφίων

Για τους υποψηφίους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το debate που θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 9 το βράδυ αποτελεί μια καθοριστική στιγμή, με διαφορετική σημασία για τον καθένα. Όπως συμβαίνει συνήθως, οι υποψήφιοι που προηγούνται επιδιώκουν κυρίως να διατηρήσουν τη θέση τους, παίζοντας πιο αμυντικά, ενώ αυτοί που επιθυμούν να βελτιώσουν τη θέση τους αναλαμβάνουν μεγαλύτερους κινδύνους. Όλοι οι έξι υποψήφιοι βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας, με συνεργάτες και φίλους να τους παρέχουν πιθανές ερωτήσεις για εξάσκηση και να προτείνουν ερωτήσεις που θα μπορούσαν να απευθύνουν στους συνυποψηφίους τους, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν συμφωνηθεί.

Κοινός στόχος είναι να προσελκύσουν την προσοχή όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεθεατών, καθώς αυτό θα έχει θετική επίδραση στη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Επιθυμούν να διεξαχθεί μια υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση, προκειμένου να προσφερθεί ένα πολιτικό παράδειγμα που θα διευκολύνει την δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στον προμνημονιακό δικομματισμό. Σκοπός τους είναι επίσης να βελτιώσουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πολιτών που έχουν απομακρυνθεί από τα κοινά, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει ξανά την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται φαβορί και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο. Στοχεύει να αναιρέσει τις επικρίσεις σχετικά με την έλλειψη πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών και την ικανότητά του να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο κόμματος εξουσίας. Επιπλέον, επιδιώκει να αποδυναμώσει τον κύριο αντίπαλό του, Χάρη Δούκα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνδυάζει τους ρόλους του προεδρεύοντος του ΠΑΣΟΚ, Δημάρχου Αθηναίων και βουλευτή. Γι’ αυτόν τον λόγο, ζητά από όλους να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, ο Παύλος Γερουλάνος κυρίως ανταγωνίζεται την Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς μοιράζονται την ίδια εκλογική βάση, ενώ δευτερευόντως αντιμετωπίζει τον Χάρη Δούκα, ο οποίος του περιορίζει τις δυνατότητες στην Α΄ Αθήνας. Ο Γερουλάνος θα επιμείνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής, καθώς οι σημαντικές πολιτικές μάχες θα διεξαχθούν στη Βουλή. Θα τονίσει επίσης ότι παρέμεινε πιστός στο ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αποχώρησε, ούτε καν για να ακολουθήσει τον Γ. Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ, ο οποίος τον είχε φέρει στο ΠΑΣΟΚ.

Για την Άννα Διαμαντοπούλου, αυτή είναι η ευκαιρία να αναδείξει τον καλά δομημένο προγραμματικό της λόγο, ο οποίος αποτελεί το ισχυρό της πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους. Σίγουρα, θα επικεντρώσει τα βέλη της, είτε άμεσα είτε έμμεσα, στον Χάρη Δούκα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, θα απαντήσει στον Π. Γερουλάνο, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν βουλευτής όταν διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2021. Ο στόχος της θα είναι να προβάλλει την εικόνα της ως πρωθυπουργού, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πίεση από όλους. Θα απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, εστιάζοντας στους προοδευτικούς πολίτες που δεν έχουν εμπιστευτεί ποτέ τον Κ. Μητσοτάκη και σήμερα νιώθουν πολιτικά άστεγοι. Η ρητορική του είναι σαφώς αριστερή, καταγγέλλοντας καρτέλ και ολιγοπώλια, και το μοντέλο που προτείνει για τη νίκη στον Δήμο Αθηναίων περιλαμβάνει τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον απορρίπτει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments