Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αχαρτογράφητα νερά και πολεμική ατμόσφαιρα

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αχαρτογράφητα νερά και πολεμική ατμόσφαιρα

Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανησυχία μήπως εξακολουθήσουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου παρακολουθούν έναν εκφυλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναρωτιούνται αν η αντιπαράθεση μεταξύ των «στρατοπέδων» θα συνεχιστεί μέχρι τέλους ή αν θα προσπαθήσουν να τερματίσουν την εσωστρέφεια.

Δύο εβδομάδες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση που οδήγησε στην απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη, τέσσερα είναι τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν το κόμμα.

Αναμένεται ότι οι τρεις βασικοί πόλοι θα παρουσιάσουν τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα επιλέξουν τον υποψήφιο τους για την προεδρία. Στην ουσία, θα διεξαχθεί μια πρώτη άτυπη αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, του Παύλου Πολάκη και των «87», οι οποίοι θα σκιαγραφήσουν το προφίλ του δικού τους υποψηφίου. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς τα μέλη της Κ.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις αντιδράσεις. Εκτός απροόπτου, αναμένεται σύντομα η επίσημη ανακοίνωση από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ και ο Σωκράτης Φάμελλος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα.

Οι πλευρές Κασσελάκη και Πολάκη αναμένεται να επιμείνουν ώστε οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού να προχωρήσουν ταχύτερα. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο βουλευτής Χανίων επανέλαβε την αρχική του πρόταση. Είναι βέβαιο ότι η ψηφοφορία αυτή τη φορά θα είναι πιο δύσκολη, καθώς η πλευρά Κασσελάκη επιθυμεί να επιτύχει καλύτερο ποσοστό από το 163-120. Αναμένονται απουσίες, με στελέχη να εκτιμούν ότι αυτές θα ξεπεράσουν τις 100.

Θα συζητηθεί επίσης αν το συνέδριο θα έχει καταστατικό χαρακτήρα ή όχι. Πολλά μέλη υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία για αλλαγές. Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι «αν προχωρήσουμε σε εκλογή προεδρίας χωρίς να εξετάσουμε το καταστατικό, είναι σαν να δίνουμε λευκή επιταγή». Οι «87» δεν συμφωνούν πλήρως με αυτή την άποψη, αλλά ούτε την απορρίπτουν εντελώς.

Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στο προσκήνιο. Η νέα πλειοψηφία έκανε ένα βήμα πίσω κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς το κλίμα δεν ήταν ευνοϊκό ούτε για το πόθεν έσχες ούτε για τη διερεύνηση οφειλών προς το Δημόσιο. Από το περιβάλλον του πρώην προέδρου, δεν αποκλείεται να επαναφερθεί το θέμα του ποινικού μητρώου, καθώς και η πρόταση για συλλογή 30 υπογραφών αντί για 50.

Η αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται αδιάκοπα. Αφορμή για αυτό στάθηκε μια ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Facebook, στην οποία παρουσίαζε τη δημοσκόπηση του Open, συνοδευόμενη από φωτογραφία της εσωτερικής πισίνας του σπιτιού της. Μετά από τα σχόλια που προκλήθηκαν, η βουλευτής του κόμματος αντέτεινε: «Και για να τους προλάβω, ναι, το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Μη φοβάσαι τον χορτασμένο, φοβάσαι τον γιο της πλύστρας, που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με περιουσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments