People

Σοφία Λόρεν: Η θρυλική ηθοποιός που έγινε 90 ετών ήταν η πρώτη που λάνσαρε το δικό της άρωμα

Σοφία Λόρεν: Η θρυλική ηθοποιός που έγινε 90 ετών ήταν η πρώτη που λάνσαρε το δικό της άρωμα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Η θρυλική ηθοποιός και επίσης μοντέλο άρχισε να εργάζεται σε ταινίες όταν ήταν μόλις έφηβη

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Σοφία Λόρεν, με πάνω από 70 χρόνια στη showbiz και με περισσότερες από 100 ταινίες στο ενεργητικό της, έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που ξεκίνησε να παίζει ως έφηβη, για να αποκτήσει περιουσία ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η καριέρα της Λόρεν, που ξεκίνησε από ένα φτωχό περιβάλλον στην Ιταλία, διαμορφώθηκε υπό την καθοδήγηση του παραγωγού Κάρλο Πόντι, αλλά η Paramount την εκτόξευσε προς την παγκόσμια καταξίωση με ταινίες όπως «Γάμος με ιταλικό στυλ», «Ηλιοτρόπιο» και «Δύο γυναίκες». Κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής καριέρας, μοιράστηκε τον χώρο της οθόνης με θρύλους όπως ο Φρανκ Σινάτρα και ο Πολ Νιούμαν, ενώ έχει επίσης ηχογραφήσει δεκάδες τραγούδια.

Ποιες είναι οι πηγές εισοδήματος της Σοφίας Λόρεν;

Από το ντεμπούτο της στη δεκαετία του ’50, η υποκριτική ήταν η βασική πηγή εισοδήματος για τη Λόρεν, αλλά είναι επίσης επιχειρηματίας που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την προσωπική της εικόνα ως εμπορικό σήμα. Στη δεκαετία του ’80 η Λόρεν ήταν η πρώτη που λάνσαρε το δικό της άρωμα με την ονομασία «Sophia», ενώ έχει επίσης μια σειρά γυαλιών στο όνομά της.

Ακίνητη περιουσία και συνολικό ενεργητικό

Η Λόρεν ζούσε κάποτε σε ένα τεράστιο αρχοντικό που βρισκόταν στη Ρώμη και εκτεινόταν σε έναν χώρο 6.000 τετραγωνικών μέτρων. Εκτός από το ακίνητο, στα υπάρχοντά της περιλαμβάνεται και μια συλλογή έργων τέχνης, την οποία συγκέντρωσε μαζί με τον Κάρλο Πόντι. Περιλαμβάνει έργα τέχνης των Πικάσο, Ρενουάρ, Φράνσις Μπέικον και Σαλβαδόρ Νταλί.

Η πρώιμη ζωή και η καριέρα της 

Η Sofia Villani Scicolone γεννήθηκε στη Ρώμη και ο πατέρας της άφησε την οικογένεια χωρίς καμία οικονομική στήριξη. Το 1950 συμμετείχε στα καλλιστεία Miss Italia με το όνομα Sofia Lazzaro και της απονεμήθηκε ο τίτλος της Miss Elegance. Στη συνέχεια η Λόρεν πρωταγωνίστησε σε κωμωδίες χαμηλού προϋπολογισμού και αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ταινιών με την Paramount Pictures το 1958.

Το 1960 πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες, μεταξύ των οποίων η διάσημη ταινία γουέστερν, «Heller in Pink Tights», «It Started in Naples» και «The Millionairess» και «A Breath of Scandal». Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η Λόρεν ήταν από τις πιο αναγνωρισμένες ηθοποιούς του κόσμου.

Συνέχισε να εργάζεται και τη δεκαετία του ’90 και μάλιστα έλαβε τιμητικό Όσκαρ για τη συμβολή της στον παγκόσμιο κινηματογράφο και το βραβείο Cecil B. DeMille στις Χρυσές Σφαίρες το 1995.

Το έτος 1957 παντρεύτηκε τον Ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι, τον οποίο γνώριζε από την ηλικία των 16 ετών. Επειδή ο Πόντι ήταν ήδη παντρεμένος, ακύρωσαν τον πληρεξούσιο γάμο τους για να αποφύγουν τις κατηγορίες της διγαμίας, αλλά συνέχισαν να ζουν μαζί. Οι δυο τους τελικά παντρεύτηκαν αφού εκείνος πήρε διαζύγιο το 1966 και απέκτησαν δύο παιδιά.

Η Λόρεν μιλάει πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ιταλικών και των αγγλικών και κέρδισε δύο Όσκαρ στην καριέρα της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments