Πολιτική

Διαγραφή Σαλμά: Το παρασκήνιο και τα μηνύματα Μητσοτάκη

Διαγραφή Σαλμά: Το παρασκήνιο και τα μηνύματα Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα «ως εδώ και μη παρέκει» προς πάσα κατεύθυνση, ενοχλημένος από τις τάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, προχωρώντας σε μια ενέργεια που αφορά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριο Σαλμά. Αυτή η κίνηση, ωστόσο, αποκαλύπτει και τις προθέσεις του πρωθυπουργού για το μέλλον.

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, ζητώντας την παραπομπή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η παραπομπή αυτή βασίζεται στα άρθρα 20 και 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα οποία αφορούν συμπεριφορές που είναι αντικοινοβουλευτικές, αντικομματικές ή αντισυναδελφικές και προκαλούν σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλους βουλευτές.

Ο Μάριος Σαλμάς φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το τελευταίο διάστημα αναδεικνύεται ως «πρωταγωνιστής» μιας σειράς επικριτικών σχολίων και αιχμών κατά της κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός ήταν ένας από τους 11 βουλευτές που συνυπέγραψαν την ερώτηση σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, γεγονός που η κυβέρνηση σχολίασε ως «ευθύνη των βουλευτών να αναδεικνύουν τα κοινωνικά ζητήματα».

Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε σε «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς που διεξάγουν τα υπουργεία, εστιάζοντας στα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας για τα κυλικεία τους, θέμα για το οποίο είχε υποβάλει ερώτηση στη Λίνα Μενδώνη, η οποία είχε απαντηθεί. Σχετικά με αυτές τις καταγγελίες, από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι «η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη στη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν ήδη απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι σαφώς αντίθετη με τις αρχές μας».

Από το κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν ότι «όταν κάποιος επιλέγει να επαναλαμβάνει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες, αντί να απευθυνθεί στην αρμόδια εισαγγελέα και χωρίς να προσκομίζει κανένα στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και ύποπτη».

Ο Μάριος Σαλμάς φάνηκε να εισέρχεται σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, όταν ζήτησε τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να αναλυθούν τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση στο σύνολό της και επιτέθηκε ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει λάβει μέτρα για τους πολίτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους υπουργούς, καθώς το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, στους οποίους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Η αναφορά του Σαλμά είχε προκαλέσει τότε έντονη δυσαρέσκεια και αντίδραση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν αποδέχομαι υπονοούμενα ότι αυτή η κυβέρνηση υποστήριξε τους λίγους. Δεν καταφέραμε το 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους, αλλά γιατί στηρίζουμε τους πολλούς».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 12:00, με τον Μάριο Σαλμά να φαίνεται ότι πλησιάζει στην έξοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments