Πολιτική

Μητσοτάκης: Σημαντική συνιστώσα για μια Ισχυρή Ελλάδα ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων

Μητσοτάκης: Σημαντική συνιστώσα για μια Ισχυρή Ελλάδα ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Μητσοτάκης: Σημαντική συνιστώσα για μια Ισχυρή Ελλάδα ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων

«Η στήριξη της νέας οικογένειας να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν, οι νέοι να χτίσουν το μέλλον τους στην Ελλάδα» ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ιδιαίτερη αναφορά στην καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος» έκανε στην εβδομαδιαία ανάρτηση – ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας τη σημασία του εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων ως το 2030.

«Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έως το 2030 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες της εθνικής προσπάθειας για μια Ισχυρή Ελλάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που «τρέχουν» για την εκπαίδευση, τη στήριξη της οικογένειας και την καθημερινότητα των πολιτών, τονίζοντας πως με τις πρωτοβουλίες της η κυβέρνηση ενισχύει το οικογενειακό εισόδημα, ενώ επέμεινε «στον πολιτισμό της καθημερινότητας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη δημιουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, το πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2», έκανε αναφορά στις «Νταντάδες της γειτονιάς» αλλά και ιδιαίτερη αναφορά στα κίνητρα των Ελλήνων που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, ανέφερε πως στο πρώτο μάθημα που πραγματοποιήθηκε στο Ψηφιακό Φροντιστήριο καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις «ενδεικτικό της σημαντικότητας και της αποδοχής αυτής της δράσης».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιμονή στα ζητήματα που αφορούν τον «πολιτισμό της καθημερινότητας»

Σχετικά με τον «πολιτισμό της καθημερινότητας» αναφέρθηκε στα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και στην αντικαπνιστική νομοθεσία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δικαστική μεταρρύθμιση και στον αθλητισμό, ενώ έκλεισε με δύο πολιτιστικά θέματα, τον νέο φωτισμό στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στον επαναπατρισμό ελληνικών αρχαιοτήτων.

«Είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική συμπληρωματική εκπαίδευση» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην απαγόρευση της χρήσης κινητών στο σχολείο.

Παράλληλα, σημείωσε τις νέες διευκολύνσεις για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». «Πρώτον, διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων σε βάθος τριετίας, δηλαδή επιλέξιμοι δεν θα είναι μόνο οι πολίτες που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια το 2023, αλλά και όσοι τα ικανοποιούσαν μεσοσταθμικά σε βάθος τριετίας. Δεύτερον, η προέγκριση θα είναι σε ισχύ έως ότου εξαντληθούν οι διαθέσιμοι πόροι, δεν θα εκπνέει δηλαδή λίγους μήνες αργότερα».

Στο πλαίσιο της στήριξης της οικογένειας μίλησε και για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που αυτή τη στιγμή υλοποιείται πιλοτικά σε 62 δήμους σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments