Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι λίγο πριν το φίνις

ΠΑΣΟΚ: Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι λίγο πριν το φίνις

Πηγή Φωτογραφίας: [368152] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα πάντα πρόκειται να κριθούν μέσα σε δυο εβδομάδες

Με τη διεξαγωγή του debate (Τρίτη στις 21:00, Ertnews) ανάμεσα στους έξι υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο γύρο των εκλογών από τη βάση (6/10). Το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο, ενώ οι πιθανές συμμαχίες για τον δεύτερο γύρο είναι ακόμα ασαφείς.

Κατά τη διάρκεια του debate, οι τόνοι αναμένεται να κλιμακωθούν, με επιθετικές ερωτήσεις να τίθενται από τους υποψηφίους ο ένας στον άλλο, ανάλογα με την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, φαίνεται ότι η μεγαλύτερη πόλωση παρατηρείται στα στρατόπεδα του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα. Ανάμεσα σε μεσαία στελέχη και απλά μέλη του κόμματος, οι συζητήσεις είναι έντονες και συχνά ξεφεύγουν από τα όρια, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε αποχωρήσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι πρόσφατες διαβουλεύσεις για οργανωτικά θέματα, όπως η τοποθεσία και ο αριθμός των καλπών, έχουν προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των εκπροσώπων τους.

Σε πρώτο επίπεδο, η συνοχή του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην απειλείται, ωστόσο, μετά την εκλογή νέας ηγεσίας, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα προκύψουν αναταράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Κανένας από τους υποψηφίους για την ηγεσία δεν θα παραδεχτεί δημόσια κάτι τέτοιο, αλλά από ιδιωτικές συζητήσεις προκύπτει ότι αυτή η πιθανότητα παραμένει ανοιχτή.

Ο Ν. Ανδρουλάκης επιμένει να ζητά από όλους τους συνυποψηφίους του να δεσμευτούν ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές, γνωρίζοντας ότι αυτό θέτει σε δύσκολη θέση τον Χάρη Δούκα, ο οποίος θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων.

Ο Χάρης Δούκας ασκεί ολοένα και πιο έντονη κριτική στον Ν. Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον για «επίδειξη αλαζονείας» και προβάλλοντας την τακτική που ακολούθησε για τον Δήμο Αθηναίων ως το πρότυπο που θα πρέπει να ακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ.

Η κατάσταση αποσύνθεσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ να προβάλλει μια εικόνα πολιτικού πολιτισμού και ευπρέπειας. Η σύγκριση είναι, έτσι κι αλλιώς, ιδιαίτερα ευνοϊκή.

Ωστόσο, εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν υποκείμενα ρεύματα που κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, και η δυναμική τους θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, καθώς και από τις απρόβλεπτες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments