Διεθνή

Γιατί ανεβαίνει ο Τραμπ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις;

Γιατί ανεβαίνει ο Τραμπ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις;

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Σε αντίθεση με έρευνα του προηγούμενου μήνα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι της αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, σε τρεις αμφιλεγόμενες πολιτείες

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις των New York Times/Siena College στην Τζόρτζια, την Αριζόνα και τη Βόρεια Καρολίνα φέρουν τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται της Κάμαλα Χάρις και στις τρεις πολιτείες. Πιο συγκεκριμένα, ο τέως πρόεδρος φέρεται να έχει προβάδισμα τριών μονάδων στη Βόρεια Καρολίνα, τεσσάρων μονάδων στην Τζόρτζια και πέντε μονάδων στην Αριζόνα.

Αν η πορεία του τέως προέδρου προς τη νίκη εξαρτιόταν από αυτές τις τρεις πολιτείες, δεν θα χρειαζόταν κάτι περισσότερο, όπως επισημαίνει ανάλυση των Νew York Times.

Κατά μέσο όρο, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι βελτιωμένα κατά πέντε μονάδες για τον Τραμπ συγκριτικά με τα μέσα Αυγούστου, ενώ ανά πολιτεία, η αντίστοιχη βελτίωση είναι η πιο θεαματική που έχει πετύχει ο τέως πρόεδρος εδώ και εβδομάδες.

Μεταξύ των τριών πολιτειών, πιο ευνοϊκό για τον Τραμπ αναδεικνύεται το πεδίο στην Τζόρτζια. Η Βόρεια Καρολίνα, από την άλλη πλευρά, είναι αναμφισβήτητα εκείνη όπου τα δεδομένα των Times/Siena εμφανίζουν τη μεγαλύτερη απόκλιση συγκριτικά με τα αμέσως προηγούμενα αποτελέσματα.

Τέλος, η Αριζόνα χαρακτηρίζεται από τους ΝΥΤ ως «η πιο σκοτεινή» περίπτωση. Δεν έχουν γίνει αρκετές δημοσκοπήσεις αφενός και αφετέρου, δεν υπήρξε ποτέ περίοδος που οι δημοσκοπήσεις εκεί να έδειχναν «συνέπεια» ως προς τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στη δημοσκόπηση των Times/Siena στην Αριζόντα τον Αύγουστο, η Χάρις σημείωνε άνοδο πέντε μονάδων. Αντίθετα, στην τελευταία δημοσκόπηση, ο Τραμπ ήταν που ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη «μετατόπιση» της χρονιάς.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των Times/Siena, οι οποίες διενεργήθηκαν την περίοδο 17 – 21 Σεπτεμβρίου, πιθανόν επηρεάστηκαν από την απόπειρα δολοφονίας του τέως προέδρου την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, υποψήφιοι κυβερνήτες των Συντηρητικών εξακολουθούν να δίνουν εκλογική μάχη για την επικράτηση, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάζει και τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία στις δημοσκοπήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η προεδρική κούρσα παραμένει αβέβαιη, με που πολλούς αναποφάσιστους ψηφοφόρους να ταλαντεύονται ανάμεσα στους δύο υποψηφίους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments