Οδηγός

ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν 677 θέσεις σε Δήμους

ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν 677 θέσεις σε Δήμους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν 677 θέσεις σε Δήμους

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε 677 νέους διορισμούς σε δήμους όλης της χώρας - Δείτε την κατανομή

Εκδόθηκαν σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2020, για την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας σε προσωποπαγείς θέσεις σε ΟΤΑ α΄ βαθμού (δήμους) όλης της χώρας. Οι διορισμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα αφορούν προσωπικό Δευτεροβάθμιας (211 θέσεις) και Υποχρεωτικής (466 θέσεις) Εκπαίδευσης

Να σημειωθεί ότι οι νέοι διορισμοί στους δήμους ανακοινώθηκαν σήμερα κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 29 του ν.5013/2023 και της απόφασης 7/4-12-2023 της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020, κατά το μέρος αυτής που προέβλεψε ότι ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη ως προς σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων, δηλαδή και ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ ερμήνευσε τη διάταξη κατά τρόπο που διασφάλισε το συνταγματικό δικαίωμα προς πρόσληψη όσων είχαν αδικηθεί. Αυτό επέτρεψε σε 6.666 υποψηφίους να κάνουν εμπρόθεσμα αίτηση και τελικά να κριθούν διοριστέοι 900 περίπου υποψήφιοι ΔΕ και ΥΕ. 

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

4Κ/2020 ΔΕ Οριστικά – Αίτημα Υπαγωγής

4Κ/2020 ΥΕ Οριστικά – Αίτημα Υπαγωγής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments