Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αποκαλύψεις και για άλλα παράνομα κυκλώματα στην υγεία [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αποκαλύψεις και για άλλα παράνομα κυκλώματα στην υγεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε απόλυτη παρακμή ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «απόλυτη παρακμή» έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρωινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τα τεκταινόμενα αναφορικά με τον κ. Μάριο Σαλμά και υπενθύμισε πως «αυτή τη στιγμή, ο κ. Σαλμάς έχει κληθεί σε απολογία. Είμαι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Άρα, δεν πρέπει να λάβω θέση, γιατί η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Μιλώντας για τα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «δεν αυξήθηκαν μόνο οι τιμές σε ορισμένα φθηνά φαρμακοσκευάσματα, αλλά μειώσαμε τις τιμές σε 6500 φάρμακα» και πως «τα φάρμακα χωρίζονται σε συνταγογραφούμενα, που οι τιμές καθορίζονται από το κράτος, και τα μη συνταγογραφούμενα, όπου οι τιμές καθορίζονται χωρίς την παρέμβαση του υπουργείου, από την αγορά».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποκάλυψη του κυκλώματος σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, ο Ά. Γεωργιάδης επισήμανε πως «δεν θα είναι η μόνη αποκάλυψη. Σύντομα, θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις στη δημοσιότητα».

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στις αναμονές στις εφημερίες, ο υπουργός Υγείας είπε: «Έχω θέσει δυο βασικούς στόχους, δυο στοιχήματα, στη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Τη μείωση του χρόνου αναμονής στα χειρουργεία και τη μείωση της αναμονής στις εφημερίες των δημοσίων νοσοκομείων. Τονίζω πως δεν υπάρχει σύστημα εφημεριών χωρίς αναμονή. Όμως, προσπαθούμε όμως να μειώσουμε τις ακραίες περιπτώσεις».

Σε σχέση με τα παράπονα ιατρών για ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο Άδωνις επισήμανε πως «σήμερα, βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για προσωπικό ιατρό. Στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη για κινητροδότηση ως προς την ειδικότητα του παθολόγου. Η ειδικότητα του παθολόγου είναι ειδικότητα με μεγάλες ελλείψεις. Όμως, ως προς τις άγονες περιοχές, δίνουμε οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς μας, ενώ έρχονται και μεταρρυθμίσεις θεσμικού χαρακτήρα. Ελπίζουμε πως τα οικονομικά κίνητρα και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε .καλύτερη ανταπόκριση».

Τοποθετούμενος για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Υγείας είπε πως «πρόκειται για δυο διαδικασίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μια αξιοπρεπή διαδικασία, εντός ορίων. Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η απόλυτη παρακμή. Αν και είμαι γνωστός πολέμιος των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον λυπάμαι. Ακούμε ύβρεις και φοβερές κατηγορίες».

Τέλος, αναφορικά με τις πρόσφατες κινήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν ταυτίζω τον λόγο των υπολοίπων 11 βουλευτών που κατέθεσαν ερώτηση στον κ. Κωστή Χατζηδάκη με την περίπτωση του κ. Μάριου Σαλμά. Ο κ. Σαλμάς έθεσε ζητήματα διαφθοράς. Είναι θεμιτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, πρόκειται για σοβαρό κοινοβουλευτικό καθήκον. Άλλο όμως τα ζητήματα και τα υπονοούμενα για την ηθική συγκρότηση ενός εκάστου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments