Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Μήνυμα επιβεβαίωσης (otp) στο κινητό κατά της παράνομης συνταγογράφησης

Άδωνις Γεωργιάδης: Μήνυμα επιβεβαίωσης (otp) στο κινητό κατά της παράνομης συνταγογράφησης

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θα προστατεύσω με κάθε τρόπο τα ιερά χρήματα του ελληνικού λαού

Στην εγκατάσταση συστήματος otp (μήνυμα επιβεβαίωσης) στα κινητά τηλέφωνα για συναίνεση στη συνταγογράφηση προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς σχετικά με το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων, το οποίο εξαρθρώθηκε πρόσφατα, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Θέλω να συγχαρώ τις διωκτικές αρχές για τη σύλληψη και την όλη εξάρθρωση της σπείρας. Έρχονται σύντομα νέες αποκαλύψεις για κυκλώματα που λειτουργούν παράνομα στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας. Από την πλευρά μας, παρατηρούμε το σύστημα antifront, το οποίο έχουμε εγκαταστήσει και το οποίο μάς δείχνει περίεργες συνταγογραφήσεις. Τα ιερά χρήματα του ελληνικού λαού θα τα προστατεύσω με κάθε τρόπο.

Θέλω να ενημερώσω πως οι συλληφθέντες προμηθεύονταν παράνομα τα φάρμακα, χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών. Στη συνέχεια, πουλούσαν τα φάρμακα στη μαύρη αγορά ή τα προωθούσαν παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, έχουμε ήδη αποφασίσει, από κοινού με την ΗΔΙΚΑ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να εγκαταστήσουμε και να λειτουργήσουμε το σύστημα otp, που είναι μήνυμα επιβεβαίωσης και που χρησιμοποιείται στις τράπεζες. Πρακτικά, αυτό θα σημαίνει πως όταν η άυλη συνταγογράφηση φτάνει στο κινητό του πολίτη, αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον ίδιο τον πολίτη, πιέζοντας «ναι». Στις αρχές του 2025 θα το θέσουμε σε εφαρμογή. Βέβαια, τα κινητά πρέπει να είναι πλήρως ταυτοποιημένα και για αυτό το λόγο, θα υπάρχει εξασφάλιση ότι το κινητό τηλέφωνο του κάθε πολίτη θα έχει ταυτοποιηθεί.

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο Ozenpic, λέγοντας πως «το Ozenpic είναι μια πολύ ειδική περίπτωση φαρμάκου. Το Ozenpic είναι φάρμακο για την καταπολέμηση του σακχαρώδους διαβήτη. Όμως, σε αρκετές χώρες της δύσης, αλλά και στην Ελλάδα, κάποιοι άνθρωποι το λαμβάνουν, προκειμένου όχι για διαβήτη, αλλά για απώλεια βάρους. Το Ozenpic χρειάζεται ιατρική συνταγή και στην περίπτωση της απώλειας βάρους, οι πολίτες το αγοράζουν χωρίς συμμετοχή, αλλά αγοράζοντάς το εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments