Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας σε Κασσελάκη: Πορεύτηκε ως ”κοινός τυχοδιώκτης” και ”πολιτικός απατεώνας”

Γιώργος Τσίπρας σε Κασσελάκη: Πορεύτηκε ως ”κοινός τυχοδιώκτης” και ”πολιτικός απατεώνας”

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

''Η λέξη δημοκρατία δεν υφίσταται στο λεξιλόγιό του'', λέει ο Γιώργος Τσίπρας για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει ο Γιώργος Τσίπρας, μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην βουλευτής του κόμματος, με άρθρο του, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσίπρας, μεταξύ άλλων, κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη πως από τη στιγμή που εκλέχθηκε νέος πρόεδρους του ΣΥΡΙΖΑ «πορεύτηκε ως ‘’κοινός τυχοδιώκτης’’ και ‘’πολιτικός απατεώνας’’».

«Θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει την αρχηγία σε οποιοδήποτε κόμμα. Από την Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά. Δεν πιστεύει λέξη απ’ όσα λέει, αλλά διαθέτει το επικοινωνιακό χάρισμα και την ευελιξία να εκφράζει ό,τι υιοθετεί», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιώργος Τσίπρας.

«Όταν παραδίδει μαθήματα αριστεροφροσύνης και αναφέρεται συχνά-πυκνά στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς (εξευτελίζοντας κάθε σχετική αναφορά), θα μπορούσε με το ίδιο «πάθος» να αναφέρεται στις αρχές και τις αξίες της Δεξιάς αν είχε βρεθεί επικεφαλής σε κάποιο άλλο χώρο», συνεχίζει με νόημα ο πρώην βουλευτής.

Παράλληλα, ο Γιώργος Τσίπρας βάλλει κατά του Στέφανου Κασσελάκη πως μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ξεδίπλωσε ένα ασύμβατο για τον προοδευτικό χώρο υπερμέγεθες Εγώ», μια «χωρίς προηγούμενο επίδειξη του ιδιωτικού του βίου» και μια «πολιτική αλλοπροσαλλοσύνη με διαρκείς αντιφάσεις, αυτοαναιρέσεις και αμετροέπεια».

Μάλιστα, όπως λέει, ακόμη, για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της ΚΕ του κόμματος – μετά τις ευρωεκλογές και την απώλεια τριών επιπλέον μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ και ενώ οι μισοί ψηφοφόροι του, δεν ψήφισαν το 2023 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ο πρώην πρόεδρος πανηγύριζε, γιατί «μειώθηκε η διαφορά από τη Ν.Δ.».

Και συνεχίζει, με νόημα: «Το επιδεικτικό «εγώ αποφασίζω» για καθετί που υπήρχε διαφορετική άποψη -όχι μόνο από ανικανότητα πειθούς και κενότητα αλλά από τη συνειδητή επιδίωξη «επιθετικής εξαγοράς» ενός κόμματος- και η παραβίαση κάθε καταστατικής λειτουργίας σμπαράλιασαν από την πρώτη στιγμή κάθε έννοια δημοκρατικής συγκρότησης ενός πολιτικού οργανισμού. Ακόμη και μια επιχείρηση, αν δεν είναι της αρπαχτής, απαιτεί συνεννόηση για να προκόψει. Όχι τυχαία, η λέξη δημοκρατία δεν υφίσταται στο λεξιλόγιό του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments