Πολιτική

ΝΔ: Παρελθόν τα ήρεμα εσωκομματικά νερά

ΝΔ: Παρελθόν τα ήρεμα εσωκομματικά νερά

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Κλιμάκωση της εσωκομματικής αμφισβήτησης και διαγραφές

Μία διαγραφή δεν μπορεί να αναστείλει την επιθυμία πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να αναζητήσουν απαντήσεις σε τομείς του κυβερνητικού έργου που έχουν πλήξει δημοσκοπικά το κόμμα, όπως η υγεία και η ακρίβεια, επηρεάζοντας αρνητικά την εικόνα του.

Αναμένονται νέες ερωτήσεις προς τους υπουργούς, όταν κριθεί απαραίτητο, και όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου και οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι έτοιμοι να δράσουν, με στόχο να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση για να επιτύχει τον πολυσυζητημένο γαλάζιο στόχο της «βελτίωσης της καθημερινότητας».

Οι συζητήσεις που διεξάγονται εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος προμηνύουν παρόμοιες ενέργειες από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι δεν περιορίζονται στους «11» (χωρίς τον διαγραφέντα Μάριο Σαλμά).

Η αρχή έγινε με την επίκαιρη ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, γεγονός που προκάλεσε μια εμφανή αμηχανία τόσο στο κόμμα όσο και στο Μαξίμου. Η συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση. Οι βουλευτές που υπέβαλαν την ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απάντηση που έλαβαν. Το γενικό κλίμα μεταξύ των βουλευτών είναι ότι δεν δόθηκαν επαρκή στοιχεία, όπως για παράδειγμα πληροφορίες σχετικά με τα σπίτια που διαχειρίζονται οι servicers.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ανεπαρκή απάντηση. «Ο κ. Χατζηδάκης, το υπουργείο μας απάντησε σε 24 ώρες, αλλά όχι όπως θα έπρεπε. Μας έστειλε ένα δελτίο Τύπου που κοινοποιήθηκε στους κυβερνητικούς συντάκτες, και οι βουλευτές ενημερώθηκαν την επόμενη μέρα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί, αλλά ίσως να είναι χαρακτηριστικό της εποχής. Το σημαντικό είναι ότι παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με όσα έχουμε θέσει. Ποιες ερωτήσεις έμειναν αναπάντητες δεν θα…»

Ο χρησμός του Νικήτα Κακλαμάνη προβάλλει μια προοπτική για το μέλλον. Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την άποψη ότι οι βουλευτές που δεν έχουν αναλάβει αξιώματα αντέδρασαν, δήλωσε: «Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τα αξιώματα που έχω, δεν επιδιώκω νέα. Αυτές οι δηλώσεις γίνονται όταν λείπει η ουσιαστική επιχειρηματολογία. Αυτοί που το ανέφεραν σταμάτησαν εκεί, λέγοντας ότι είναι παραπονούμενοι επειδή δεν έγιναν υπουργοί. Όταν όμως στην επόμενη ερώτηση διαπιστώσουν ότι δεν θα είναι μόνο οι ίδιοι 10, αλλά μπορεί να είναι άλλοι 10 βουλευτές, τι θα πουν; Ότι και αυτοί είναι πικραμένοι;». Επιπλέον, ανέφερε: «Έχω υποστεί την ταλαιπωρία της διαγραφής, και μάλιστα χωρίς να παραπεμφθώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όταν αρνήθηκα να ψηφίσω την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Επομένως, γενικά δεν είμαι υπέρ των διαγραφών».

Είναι πιθανό να υπάρξει νέα κατάθεση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, καθώς και για άλλα υπουργεία. Όλα αυτά εστιάζουν σε ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και την καθημερινότητά τους.

Η έννοια της “καθημερινότητας” είναι κεντρική. Η πτώση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις έχει προκαλέσει ανησυχία στους βουλευτές, οι οποίοι πλέον έρχονται σε πιο άμεση επαφή με τους πολίτες και τις περιοχές τους. Οι γαλάζιοι βουλευτές επισημαίνουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί πιο αποτελεσματικά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να αποσυνδέσουν τη διαγραφή του Σαλμά από την κριτική που ασκείται από βουλευτές εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, οι δύσπιστοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να είναι τυχαία η διαγραφή ενός βουλευτή την ίδια χρονική στιγμή που κατατίθεται επίκαιρη ερώτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments