Πολιτική

Οριστικοποιείται το διαζύγιο του Σαλμά με την Κ.Ο. της ΝΔ

Οριστικοποιείται το διαζύγιο του Σαλμά με την Κ.Ο. της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [370460] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

To κατώφλι της Επιτροπής Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας περνά σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς θα έχει ραντεβού με την επιτροπή δεοντολογίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, η οποία θα αποφασίσει για το μέλλον του στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα. Το ραντεβού αυτό προκύπτει μετά την επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη, ζητώντας τη διαγραφή του βουλευτή. Ο Σαλμάς καλείται να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με την αυξανόμενη κριτική στάση που έχει υιοθετήσει απέναντι σε κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης και του κόμματός του. Κομματικά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι η απομάκρυνση του βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος και την κοινοβουλευτική του ομάδα: η κριτική είναι αποδεκτή, αλλά πρέπει να παραμένει εντός ορισμένων ορίων και να μην παρεκκλίνει από τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του κόμματος. Παράλληλα, προειδοποιεί και άλλους βουλευτές που ενδέχεται να επιλέξουν να ακολουθήσουν την προσέγγιση του κ. Σαλμά.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κατηγορείται για αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά, σε μια περίοδο όπου, λόγω της απουσίας ισχυρής αντιπολίτευσης, ορισμένοι γαλάζιοι βουλευτές έχουν δείξει ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τον ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόσφατη κίνηση των 11 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι υπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, είναι ακόμα νωπή. Στην ερώτησή τους, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αντιμετώπισή τους και δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την απάντηση που έλαβαν στη Βουλή.

Ανάμεσα στους βουλευτές που συμμετείχαν ήταν και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος συνυπέγραψε την ερώτηση, αλλά αυτή δεν ήταν η κύρια αιτία για την αναστάτωση. Οι εσωκομματικές εξελίξεις επιταχύνθηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή σχετικά με «φωτογραφικό διαγωνισμό» για την ανάθεση των κυλικείων στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, αν και για το θέμα αυτό είχε ήδη υποβάλει ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και είχε λάβει απαντήσεις από τον Ιούλιο.

Η επιμονή του βουλευτή προκάλεσε ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θεωρείται ότι η συνεχής επανάληψη κατηγοριών για θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό, αντιβαίνει στις αρχές της παράταξης και στον τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πηγές της ΝΔ εξέφρασαν επίσης υπονοούμενα για τον βουλευτή, επισημαίνοντας ότι όταν κάποιος επιλέγει να επαναλαμβάνει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, αντί να απευθυνθεί στην αρμόδια εισαγγελέα, η συμπεριφορά του είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και ύποπτη.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής είχε ξεπεράσει τα όρια του Μεγάρου Μαξίμου και στο παρελθόν, όταν καταψήφισε το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και όταν εξέφρασε ενστάσεις σχετικά με τον δικαστικό χάρτη της χώρας, αν και τελικά υπαναχώρησε. Η πιο έντονη και επικριτική του στάση καταγράφηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, γεγονός που προκάλεσε άμεση αντιπαράθεση με τον ίδιο.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, η απομάκρυνση του κ. Σαλμά φαίνεται αναπόφευκτη. Ο ίδιος, μάλιστα, δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει στάση, ούτε φαίνεται πρόθυμος να επιστρέψει την βουλευτική του έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments