Πολιτική

“Σιγή ιχθύος” η νέα τακτική Κασσελάκη ενόψει εσωκομματικής κάλπης

“Σιγή ιχθύος” η νέα τακτική Κασσελάκη ενόψει εσωκομματικής κάλπης

Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γιατί ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την οδό της σιωπής

Οι επικοινωνιολόγοι έχουν προτείνει στον Στέφανο Κασσελάκη να ακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής, καθώς οποιαδήποτε αντίδραση ή δήλωσή του μπορεί να επιδεινώσει το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό συμβαίνει διότι οι δηλώσεις του στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τόσο στην εισήγησή του όσο και στη δευτερολογία του σχετικά με τους κουκουλοφόρους, είχαν αντίκτυπο που δεν ήταν αναμενόμενος για τα στελέχη του κόμματος.

Στην πραγματικότητα, η στάση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ανησυχία και απογοήτευση σε αρκετά κομματικά μέλη, με αποτέλεσμα οι ουδέτεροι να στραφούν προς την πλευρά των «87».

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη να επανακαταλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να τον μετασχηματίσει σε ένα διαφορετικό κόμμα.

Εν τω μεταξύ, η περιοδεία του στην Άρτα, την πατρίδα της Όλγας Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, δεν φαίνεται να του απέφερε θετικά αποτελέσματα, καθώς δεν ενημέρωσε τη Νομαρχιακή επιτροπή, με συνέπεια να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις στα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν αντέδρασε το Σάββατο το βράδυ, όταν η ΚΕ αποφάσισε ότι η κατάθεση του «Πόθεν έσχες» θα είναι προϋπόθεση για τους υποψηφίους προέδρους. Μόνο οι συνεργάτες του ανέφεραν ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το συνέδριο.

Η πρόταση για το «Πόθεν έσχες», που εγκρίθηκε με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά, επανήλθε από τον Χρήστο Σπίρτζη, παρά το γεγονός ότι η Πολιτική Γραμματεία την είχε αναστείλει. Μάλιστα, την πολιτική της αιτιολόγηση την υποστήριξε λέγοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη «να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών».

Η πρότασή του ήταν σαφής, καθώς ζητούσε η υποβολή του «Πόθεν έσχες» να συνοδεύει τις 30 υπογραφές των στελεχών που στηρίζουν κάθε υποψήφιο. «Στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος θα υποβάλλουν μαζί με την υποψηφιότητά τους το πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πριν από την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, κανένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ελέγχει το «Πόθεν έσχες» κάθε υποψηφίου. Από τη στιγμή που θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, οποιοδήποτε μέλος θα έχει τη δυνατότητα να το ελέγξει και να το αμφισβητήσει, ζητώντας από το συνέδριο να μην προχωρήσει η υποψηφιότητα.

Οι συνεργάτες του πρώην προέδρου αναφέρουν ότι στο έκτακτο συνέδριο θα ληφθεί απόφαση σχετικά με το θέμα, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το έχει υποβάλει από τις αρχές του καλοκαιριού. Ενδεικτικό είναι ότι η Νίνα Κασσιμάτη τόνισε πως «το Συνέδριο, ως το ανώτατο όργανο, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για όλα, και η ελληνική κοινωνία ήδη παρατηρεί με ανησυχία την αγωνιώδη προσπάθεια ορισμένων να παραμείνουν στις θέσεις τους και να θέσουν σε ομηρία τον πρόεδρο που θα εκλέξει ξανά η κοινωνία, ενάντια στις επιθυμίες της γραφειοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments