Πολιτική

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου η κινητικότητα στα δεξιά

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου η κινητικότητα στα δεξιά

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Διεγράφη και από τη ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς

Η κινητικότητα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσελκύει την προσοχή των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, ιδίως μετά την ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτή η εξέλιξη έρχεται στο φως της έντονης φημολογίας ότι προγραμματίζονται και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, για διάφορα ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πρόσωπα που γνωρίζουν την εσωτερική δομή της ΝΔ στο Κοινοβούλιο, εκτιμάται ότι ένας ακόμη μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών – μερικοί τους υπολογίζουν γύρω στους 50 – εκφράζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους ανησυχίες σχετικά με πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπογράψουν παρόμοιες ερωτήσεις προς τους υπουργούς.

Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά και οι αιχμές εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη», αλλά και εσχάτως οι καταγγελίες για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των υπουργείων, αποτέλεσαν την θρυαλλίδα για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη – από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται – να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, με το ερώτημα της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μάριος Σαλμάς έκανε απολύτως σαφές πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του, αλλά και πως θα παραμείνει στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ.

Η αποπομπή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας από το κυβερνών κόμμα, φαίνεται, όμως, ότι έχει ανοίξει την όρεξη στα δεξιά της ΝΔ, αφού, ήδη, στο πλευρό του Μάριου Σαλμά έσπευσα να σταθούν, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, Αφροδίτη Λατινοπούλου και Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ευρωβουλεύτρια από τη Φωνή Λογικής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μέσω των δημόσιων τοποθετήσεών τους για τη διαγραφή του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή φούντωσαν τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του Μάριου Σαλμά, και τη φημολογία ότι, ο ίδιος, θα ενταχθεί, πιθανώς, σε ένα κόμμα δεξιότερο της ΝΔ.

Από την οδό Πειραιώς καλούσαν τον Μάριο Σαλμά να προσφύγει στον εισαγγελέα προκειμένου να υποστηρίξει τις καταγγελίες του. Σε αντίθετη περίπτωση, «όταν επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να προσκομίζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε αυτή η συμπεριφορά είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και ύποπτη».

Ο βουλευτής, πάντως, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, χαρακτήρισε την παραπομπή του ως πρωτοφανή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα παραστεί στην επιτροπή για να εξηγήσει τις πολιτικές του θέσεις, τις οποίες – όπως υπενθύμισε με νόημα – είχε εκφράσει και στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το καλοκαίρι, παρουσία του Πρωθυπουργού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη και τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, προγραμματίζει μια σειρά συναντήσεων με τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Σκοπός είναι να ακούσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, καθώς και να απαντήσει στα πολιτικά ζητήματα που θέτουν.

Η γενέθλια εκδήλωση στις 4 Οκτωβρίου, που θα σηματοδοτήσει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, αναμένεται να είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια επανασύσφιξης των σχέσεων μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα υπαίθριο πάρτι και ομιλία του πρωθυπουργού, έξω από την ιστορική έδρα του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την ιστορική συνέχεια του κόμματος, αν και παραμένει αβέβαιο αν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, θα παραβρεθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments