Διεθνή

ΟΗΕ: Η Ρωσία βασανίζει Ουκρανούς αιχμαλώτους, παρουσία γιατρών

ΟΗΕ: Η Ρωσία βασανίζει Ουκρανούς αιχμαλώτους, παρουσία γιατρών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, iefimerida.gr

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου υποβάλλονται σε βασανιστήρια, παρουσία γιατρών, και δεν τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι Ουκρανοί κρατούμενοι στερούνται εσκεμμένα ιατροφαρμακευτική φροντίδα στις ρωσικές φυλακές και ακόμη και γιατροί συμμετείχαν σε βασανιστήρια σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η Επιτροπή, που ιδρύθηκε για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γίνονται «συστηματικά» βασανιστήρια από τις κατοχικές δυνάμεις.

Στη σημερινή, προφορική παρουσίαση της έκθεσής της στο Συμβούλιο, υπογράμμισε πως το γεγονός ότι χρησιμοποιούνταν παρόμοιες μέθοδοι σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή «αποδεικνύει ότι τα βασανιστήρια χρησιμοποιούνται ως συνήθης και αποδεκτή πρακτική από τις ρωσικές αρχές, με μια αίσθηση ατιμωρησίας».

Πέρα από τα συστηματικά βασανιστήρια και τους βιασμούς στα στρατόπεδα των κρατουμένων ή τους βιασμούς γυναικών σε κατεχόμενες πόλεις και χωριά, η Επιτροπή σημείωσε επίσης ότι σε πολλά κέντρα κράτησης που ελέγχονταν από τις ρωσικές αρχές «δεν υπήρχε καμία επαρκής ιατρική βοήθεια για εκείνους που τη χρειάζονταν απελπισμένα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments