Nέα της αγοράς

Northvolt: Ο γίγαντας των μπαταριών μειώνει 25% το εργατικό δυναμικό στη Σουηδία

Northvolt: Ο γίγαντας των μπαταριών μειώνει 25% το εργατικό δυναμικό στη Σουηδία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Northvolt: Ο γίγαντας των μπαταριών μειώνει 25% το εργατικό δυναμικό στη Σουηδία

Η στρατηγική δράση που εκπόνησε η διοίκηση της Northvolt απαιτεί τη μείωση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της κατά περίπου 20%

Η κατασκευάστρια μπαταριών Northvolt ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα σχέδιά της να περικόψει συνολικά 1.600 θέσεις εργασίας στη Σουηδία ως μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας μείωσης του κόστους.

Σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε μέσω της ιστοσελίδας της, η Northvolt είπε ότι μετά τα πρώτα βήματα που έγιναν στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναθεώρησης, η εταιρεία είχε αναθεωρήσει το εύρος των εργασιών της στη Σουηδία «για να διασφαλίσει ότι οι πόροι της επικεντρώνονται στην επιτάχυνση της παραγωγής σε μεγάλης κλίμακας κατασκευή κυψελών στο γίγα-εργοστάσιο Northvolt Ett».

Το τεράστιο ποσό επιχορηγήσεων του Πεκίνου για ηλεκτροκίνηση

Η στρατηγική δράση απαιτεί από τη Northvolt να μειώσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 20%, ενώ στη Σουηδία η μείωση θα ανέλθει στο 25%, ανέφερε η εταιρεία.

H Northvolt είναι μια από τις πιο κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας της Ευρώπης που κατασκευάζει μπαταρίες ιόντων λιθίου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά αναμενόταν να οδηγήσουν σε απολύσεις περίπου 1.600 εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων 1.000 θέσεων στο εργοστάσιό της στο Skellefteå στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η εταιρεία είπε ότι όλες οι απολύσεις θα υπόκεινται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

Η Northvolt, η οποία επί του παρόντος παραδίδει μπαταρίες από το πρώτο της γιγα-εργοστάσιο Northvolt Ett στο Skellefteå, τον Μάρτιο είχε πάνω από 6.000 υπαλλήλους. Είχε προειδοποιήσει στις 9 Σεπτεμβρίου για την ανάγκη να ληφθούν «μερικές δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας μειωμένης κλίμακας λειτουργιών». Εκείνη την εποχή, η Northvolt αρνήθηκε να πει πόσες θέσεις εργασίας ήταν πιθανό να επηρεαστούν.

Μαζί με τα σχέδια για απολύσεις προσωπικού, η εταιρεία που έχει περιορισμένα ταμειακά διαθέσιμα, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τα σχέδια για μια αρκετά μεγάλη επέκταση του Northvolt Ett, σημειώνοντας ότι το έργο είχε σκοπό να παρέχει επιπλέον 30 γιγαβατώρες ετήσιας ικανότητας παραγωγής κυψελών.

«Προκλητικό μακροοικονομικό κλίμα» βλέπει η Northvolt

Τα ανακοινωθέντα μέτρα έρχονται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής αναθεώρησης και ως απάντηση σε αυτό που ο κολοσσός των μπαταριών περιέγραψε ως «ένα προκλητικό μακροοικονομικό κλίμα».

Με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, η Northvolt είναι μια από τις πιο κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας της Ευρώπης που κατασκευάζει μπαταρίες ιόντων λιθίου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει συνεργασίες με μια σειρά από μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen και Volvo.

Ο Peter Carlsson, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε ότι η διοίκηση έπρεπε να επικεντρώσει όλη την ενέργεια και τις επενδύσεις στη βασική της δραστηριότητα.

«Ενώ η συνολική δυναμική για την ηλεκτροκίνηση παραμένει ισχυρή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε τις σωστές ενέργειες την κατάλληλη στιγμή ως απάντηση στους αντίθετους ανέμους στην αγορά αυτοκινήτων και στο ευρύτερο βιομηχανικό κλίμα», δήλωσε ο Carlsson.

«Τα πρόσφατα ρεκόρ παραγωγής στο Northvolt Ett δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα, όσο σκληρές κι αν είναι, απαιτούνται για το μέλλον της Northvolt», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments