Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντελώς δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο και καρδιακά νοσήματα

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντελώς δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο και καρδιακά νοσήματα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI//Άδωνις Γεωργιάδης: Εντελώς δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο και καρδιακά νοσήματα

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα πρόληψης στην ιστορία της χώρας

«Το ελληνικό κράτος για πρώτη φορά στην ιστορία του δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει όλος ο πληθυσμός της χώρας να ελέγξει δωρεάν τον εαυτό του απέναντι σε ασθένειες πριν αυτές εκδηλωθούν», τόνισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα καινοτόμα προληπτικά προγράμματα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή, χάρη στο ταμείο ανάκαμψης, έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα πρόληψης στην ιστορία της χώρας. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω», μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό κυρία Αγαπηδάκη. Τρέχει το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού, όπου οι γυναίκες μπορούν να έχουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία. Έχουμε ήδη εντοπίσει και σώσει 20.000 γυναίκες. Μέχρι το τέλος του 2025, μπορούν όλες οι γυναίκες να λάβουν sms στο κινητό τους και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Επίσης, έχουμε ξεκινήσει το μεγάλο πρόγραμμα προληπτικού εμβολιασμού για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αν εμβολιαστούν οι κρίσιμες ομάδες του πληθυσμού, άνδρες και γυναίκες, μπορούμε να εξαφανίσουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ήδη στη Βόρεια Ευρώπη, δεν υπάρχει αυτός ο καρκίνος, έχει εξαφανιστεί, χάρη στον εμβολιασμό».

«Παράλληλα», εξακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «σε όλους τους άνδρες μεταξύ 50 – 69 ετών θα έρθει ένα sms, όπου θα δίνουμε τη δυνατότητα για δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Αν το τεστ βγει θετικό, το υπουργείο δίνει δωρεάν και την κωλονοσκόπηση. Αν ο καρκίνος βρεθεί νωρίς, τότε αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο, ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για την πρόληψη της ανακοπής, του εμφράγματος και άλλων καρδιακών νοσημάτων, για ηλικίες 30 – 70 ετών. Στο κινητό θα έρθει ένα sms για δωρεάν εξετάσεις για να ελέγξεις την καρδιά σου για όλα τα πιθανά νοσήματα.

Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια για την πρόληψη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments