Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαλμάς επεδίωκε τη διαγραφή του [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαλμάς επεδίωκε τη διαγραφή του [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: [371075] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αν επανεκλεγεί πρόεδρος ο Κασσελάκης

«Άλλο πράγμα η πολιτική κριτική και άλλο πράγμα η αμφισβήτηση της ηθικής συγκρότησης της κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην περίπτωση του Μάριου Σαλμά.

Τοποθετούμενος, ειδικότερα, για τα αίτια που οδήγησαν στη διαγραφή του κ. Σαλμά από τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει: «Πρέπει να πω ότι δεν χαίρομαι ποτέ για καμιά διαγραφή. Όμως, ο Μάριος Σαλμάς επεδίωκε τη διαγραφή του από τις τάξεις της ΝΔ. Ο Σαλμάς είναι ένας πολύ έμπειρος κοινοβουλευτικός, με σημαντική υπουργική εμπειρία. Άλλο πράγμα η πολιτική κριτική και άλλο η αμφισβήτηση της ηθικής συγκρότησης της κυβέρνησης. Στη δύση, στο δυτικό κόσμο, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους τους πολίτες. Αυτό σημαίνει πως όταν κάποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα και το ήθος κάποιου άλλου, πρέπει να το αποδεικνύει. Άρα όταν κάποιος βουλευτής κάνει μια καταγγελία και η υπουργός δίνει απάντηση, αυτός πρέπει να αποδείξει το μεμπτό στη διαδικασία. Δεν είμαστε a priori κατηγορούμενοι. Ο Σαλμάς έθετε ζήτημα για το κυλικείο του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά το catering είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και άρα, είχε τον πρώτο λόγο. Ο Μάριος Σαλμάς μάλλον επεδίωκε την διαγραφή του».

Μιλώντας για τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας εκτιμά πως «η ανάρτηση του Κασσελάκη είναι πολύ ωραία, επαγγελματική Όμως, και η ανάρτηση του Πολάκη ήταν έξυπνη. Μιλάμε για ωραίο placement. Φαίνεται ότι ο Πολάκης ετοιμαζόταν από καιρό για την προεδρία».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «αν ο Κασσελάκης επανεκλεγεί, θα είναι ένας τελείως διαφορετικός ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική του πρόταση είναι ο επόμενος ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση αυτή, εκτιμώ πως θα φύγουν ο Πολάκης και οι 87. Αν ο Κασσελάκης χάσει, θα κάνει δικό του κόμμα, θα προχωρήσει σε δικό του κομματικό σχηματισμό.

Δεν υπεισέρχομαι στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι όλους τους υποψήφιους. Δεν υποτιμώ κανέναν. Μακριά από εμένα τέτοιου είδους επιλογές».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «τα γεγονότα στη ΝΔ δείχνουν ότι η ΝΔ αναλαμβάνει και το ρόλο της αντιπολίτευσης. Η έλλειψη αντιπολίτευσης φέρνει έλλειψη συσπείρωσης στα κόμματα και αυτή φέρνει έλλειψη συνοχής και δημοκρατίας. Για οτιδήποτε κακό μας συμβαίνει, ένας μόνος φταίει, ο Μητσοτάκης. Δεν φταίει ποτέ ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε ο Κασσελάκης, ούτε ο Ανδρουλάκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments