Πολιτική

Με το Global Citizen 2024 βραβεύτηκε ο Μητσοτάκης

Με το Global Citizen 2024 βραβεύτηκε ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, iefimerida.gr

Το βραβείο απένειμε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

Με το βραβείο Global Citizen 2024 τιμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Το βραβείο απένειμε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βραβεύτηκε ως αναγνώριση για «την αξιοσημείωτη σταδιοδρομία του τόσο στη δημόσια διοίκηση, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για τις ηγετικές του ικανότητες στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και στις διατλαντικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες υποθέσεις».

«Αυτό το βραβείο ανήκει κυρίως στον ελληνικό λαό για την αντοχή και την επιμονή του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και πηγή σταθερότητας» σημείωσε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μαθήματα που δίνει η ελληνική ιστορία. Όπως είπε «αυτό που έχουμε πετύχει στην Ελλάδα είναι ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε από το πολιτικό κέντρο» και «μπορούμε να είμαστε πατριώτες και εστιασμένοι στην ισχυρή άμυνα και να προστατεύουμε τα σύνορα».

«Η κυβέρνησή μου είναι εστιασμένη στην πολιτική και όχι στην παραπολιτική και είναι ευθύνη μας ως ηγέτες να βρίσκουμε λύσεις και θα κριθούμε για το πώς βελτιώσαμε τις ζωές των πολιτών» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Θυμίζοντας, δε, τη ρήση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος είχε πει «όταν εκλεγόμαστε γνωρίζουμε τι θα κάνουμε αλλά δεν ξέρουμε πώς θα επανεκλεγούμε» είπε «φοβάμαι ότι ήταν λάθος αυτό που είπε ο φίλος μου. Εμείς επανεκλεγήκαμε γιατί κάναμε ακριβώς αυτά που υποσχεθήκαμε και ο ελληνικός λαός μας αντάμειψε γι’ αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments