Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Οι τακτικές των 6 στο αποψινό ντιμπέιτ

ΠΑΣΟΚ: Οι τακτικές των 6 στο αποψινό ντιμπέιτ

Πηγή Φωτογραφίας: [371830] ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η τηλεμαχία αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εσωκομματική μάχη

Η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει, με τους υποψήφιους αρχηγούς να αναζητούν τρόπους για να εντυπωσιάσουν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αποφύγουν λάθη που θα μπορούσαν να τους κοστίσουν.

Όλοι οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τους συνεργάτες τους, είναι προετοιμασμένοι να αποφύγουν τις παγίδες και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον του κόμματος. Ωστόσο, όλοι τους έχουν στο νου τους τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν επιθυμεί να προκαλέσει διχαστικές τάσεις. Παρ’ όλα αυτά, είναι βέβαιο ότι οι αιχμές δεν θα λείψουν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων που θα απευθύνει ο καθένας στους άλλους.

Ταυτόχρονα, είναι κρίσιμο η συζήτηση να εστιάσει στην ουσία και όχι σε συνθήματα και αντεγκλήσεις, οι οποίες τελικά δεν προσφέρουν τίποτα και απλώς ενισχύουν τα αντίπαλα κόμματα. Αντιθέτως, ο στόχος είναι να προσελκύσουν ψηφοφόρους από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, με σκοπό την εδραίωση του ΠΑΣΟΚ ως μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι έχουν προετοιμάσει προσεκτικά τις τοποθετήσεις τους, εστιάζοντας κυρίως στην κάλυψη των αδυναμιών τους. Για παράδειγμα, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας θα κληθούν να απαντήσουν σχετικά με το τι θα κάνουν δεδομένου ότι δεν είναι βουλευτές (ο Παύλος Γερουλάνος αναμένεται να επιμείνει σε αυτό το ζήτημα), ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αντιμετωπίσει κριτική για το γεγονός ότι διατήρησε το κόμμα κλειστό, χωρίς να ακούει τους βουλευτές του. Από την άλλη πλευρά, οι «αουτσάιντερ», όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης, θα έχουν μεγαλύτερη «ελευθερία» κινήσεων, καθώς δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεμαχία αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην εσωκομματική αντιπαράθεση, καθώς το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει στην εκλογική διαδικασία, με τις κάλπες να ανοίγουν σε περίπου 20 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας, οι δημοσιογράφοι θα υποβάλλουν ερωτήσεις εντός 30 δευτερολέπτων, ενώ οι υποψήφιοι θα απαντούν σε 90 δευτερόλεπτα.

Κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερώτηση, να τοποθετηθεί ή να σχολιάσει σε διαφορετικό συνυποψήφιο έως 5 φορές κατά τη διάρκεια του debate, και σε διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Η δομή της διαλογικής συζήτησης θα είναι η εξής: 30 δευτερόλεπτα για την ερώτηση, 30 δευτερόλεπτα για την απάντηση, 30 δευτερόλεπτα για επανατοποθέτηση και 30 δευτερόλεπτα για ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και θα παίρνουν τον λόγο διαδοχικά.

Το debate θα ολοκληρωθεί με μια τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων από κάθε υποψήφιο.

Οι δύο δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συνολικά 6 follow-up ερωτήσεις, οι οποίες θα πρέπει να απευθύνονται σε διαφορετικούς υποψηφίους (follow-up ερώτηση: 15 δευτερόλεπτα / follow-up απάντηση: 30 δευτερόλεπτα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments