Nέα της αγοράς

Κίνα: Δοκιμές χημικών ουσιών – υποκατάστατων της νικοτίνης

Κίνα: Δοκιμές χημικών ουσιών – υποκατάστατων της νικοτίνης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, moneyreview.gr

Τρεις μεγάλες κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων δοκιμάζουν χημικές ουσίες που μοιάζουν με τη νικοτίνη

Τρεις μεγάλες κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων δοκιμάζουν χημικές ουσίες που μοιάζουν με τη νικοτίνη και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατό της νικοτίνης σε προϊόντα όπως το άτμισμα. Ωστόσο οι επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να χρειάζονται ακόμη χρόνια έρευνας.

Μια τέτοια χημική ουσία, η 6-μεθυλ-νικοτίνη, παρασκευάζεται στο εργαστήριο, έχει παρόμοια χημική δομή με τη νικοτίνη και χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα vapes στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά οι ρυθμιστικές αρχές και οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να είναι πιο ισχυρό και εθιστικό από την ίδια τη νικοτίνη.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υγρών Hangsen και Zinwi Biotech, καθώς και η Smoore δήλωσαν ότι απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να διαπιστωθεί αν οι εν λόγω χημικές ουσίες είναι ασφαλείς.

«Η Smoore δεν θα βιαστεί», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας Eve Wang στο Reuters σε συνέντευξή της σήμερα Τετάρτη, προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως τα φάρμακα, για να κατανοήσουμε πραγματικά τις επιπτώσεις στην υγεία πριν το εμπορευματοποιήσουμε… Νομίζω ότι θα χρειαστούν χρόνια έρευνας», δήλωσε.

Ο Yu Kang, επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου της Hangsen International, και η Haley Xu, επικεφαλής της παγκόσμιας επικοινωνίας της Zinwi Biotech, δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους ερευνούν επίσης τέτοιες χημικές ουσίες.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του Kang σε συνέδριο του Παγκόσμιου Φόρουμ για τον Καπνό και τη Νικοτίνη, στην Αθήνα, όπου τόνισε ότι η Hangsen International εξέταζε περίπου 10 χημικές ουσίες ανάλογες της νικοτίνης, συμπεριλαμβανομένης της 6-μεθυλ-νικοτίνης.

Η Zinwi έκανε επίσης έρευνα για πάνω από 10 εναλλακτικές ουσίες, δήλωσε ο Xu, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα διασφαλίσει την ασφάλειά τους πριν από την κυκλοφορία οποιωνδήποτε προϊόντων αναλόγων νικοτίνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments