ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εννέα κράτη σχεδιάζουν τη μετατροπή της Μεσογείου σε κόμβο πράσινης ενέργειας

Εννέα κράτη σχεδιάζουν τη μετατροπή της Μεσογείου σε κόμβο πράσινης ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Εννέα κράτη σχεδιάζουν τη μετατροπή της Μεσογείου σε κόμβο πράσινης ενέργειας

Ενεργειακοί αξιωματούχοι από εννέα κράτη – μέλη της ΕΕ στη Μεσόγειο δήλωσαν σήμερα Δευτέρα ότι επιθυμούν να μετατρέψουν την περιοχή σε κόμβο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 

Ενεργειακοί αξιωματούχοι από εννέα κράτη – μέλη της ΕΕ στη Μεσόγειο δήλωσαν σήμερα Δευτέρα ότι επιθυμούν να μετατρέψουν την περιοχή σε κόμβο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ότι θα αναζητήσουν τρόπους για να διευκολύνουν τα διασυνοριακά έργα.

Εκπρόσωποι της ομάδας MED9 – Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία και Κύπρος – γνωστοποίησαν ότι σχεδιάζουν να αξιολογήσουν συγκεκριμένες ευκαιριες και προκλήσεις με στόχο τη μετατροπή της περιοχής σε κόμβο πράσινης ενέργειας.

«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστεί στενά μαζί μας…, με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας πόρων», ανέφεραν οι υπουργοί Ενέργειας ή οι εκπρόσωποί τους σε κοινή δήλωση μετά τη συνάντησή τους στη Λάρνακα της Κύπρου.

Η Κύπρος και η Ελλάδα ήδη συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας που θα συνδέει την ηπειρωτική Ευρώπη με την Κύπρο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments