Policy Briefs

Μελόνι: Ζητάμε από το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Μελόνι: Ζητάμε από το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Έκκληση από την ιταλίδα πρωθυπουργό για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή

Οι παγκόσμιοι ηγέτες προσέρχονται σταδιακά στη Νέα Υόρκη όπου διεξάγεται η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Όλοι τους εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αιματηρές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κάνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Αρκετοί μάλιστα αναφέρουν ότι φοβούνται πως η κρίση μπορεί να κλιμακωθεί περεταίρω στην περιοχή καθώς η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο βρίσκεται «στο κόκκινο».

«Ξεκάθαρα, πιστεύουμε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να έχει το δικό του κράτος. Όμως για να συμβεί αυτό, πρέπει οι παλαιστίνιοι να έχουν μια ηγεσία που θα εμπνέεται από τον διάλογο, από την σταθεροποίηση της Μέση Ανατολής και από την αυτονομία» ανέφερε η Τζόρτζια Μελόνι από το βήμα της 79ης ΓΣ του ΟΗΕ.

Η Τζόρτζια Μελόνι πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά του. Παράλληλα όμως ζήτησε από την κυβέρνηση Νετανιάχου να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες σχετικά με την προστασία των αμάχων. Όπως είπε, οι άμαχοι είναι σε μεγάλο βαθμό «θύματα της Χαμάς».

Η ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις Συμφωνίες του Αβραάμ ως «υπόδειγμα επωφελούς συνεργασίας και συνύπαρξης, στην βάση της αμοιβαίας αναγνώρισης» και επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments