Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αμπάς στη Νέα Υόρκη: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αμπάς στη Νέα Υόρκη: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΧΜΟΥΤ ΑΜΠΑΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παναμά και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την εντεινόμενη κλιμάκωση που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών.

Συνάντηση και με τον πρόεδρο του Παναμά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Παναμά, Χοσέ Ραούλ Μουλίνο (José Raúl Mulino).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ποιες θα είναι οι προτεραιότητες των δύο χωρών στη διάρκεια της συνυπηρέτησής τους ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την περίοδο 2025-26.

Εκφράστηκε ακόμη η βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την οποία σηματοδοτεί, άλλωστε, η λειτουργία ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και η υποστήριξη της Ελλάδας στη σύσφιξη των σχέσεων Αρμενίας

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments