Πολιτική

Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Πολάκη καθ’ οδόν προς τις κάλπες

Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Πολάκη καθ’ οδόν προς τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οριστική η ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών

Η σχέση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη έχει διαταραχθεί εδώ και μήνες, με την κατάσταση να φτάνει στο αποκορύφωμά της μετά τη διαγραφή του Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Οι δύο πολιτικοί διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από έναν χρόνο αναταραχών στην Κουμουνδούρου. Ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης καθυστερεί να κάνει τις δικές του ανακοινώσεις, περιοριζόμενος σε αναρτήσεις αφισών στα κοινωνικά δίκτυα.

Καθώς οι Κασσελάκης και Πολάκης ηγούνται διαφορετικών στρατοπέδων, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε δίλημμα σχετικά με το ποιον από τους δύο να υποστηρίξουν. Σήμερα, οι δύο πολιτικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν τον δικό τους οργανωτικό μηχανισμό, με σκοπό να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με αξιώσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε τον κύριο λόγο στη στελέχωση σημαντικών θέσεων εντός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σχεδόν το σύνολο του επιτελείου του υπέβαλε τις παραιτήσεις του και τον ακολουθεί στην προσπάθειά του για επανεκλογή στην προεδρία του κόμματος. Παρόμοια στάση υιοθέτησαν και αρκετοί βουλευτές στους οποίους είχε αναθέσει ρόλους κατά την πρόσφατη «θυελλώδη» συνεδρίαση της Κ.Ο.

Σημαντικό ρόλο συνεχίζει να διαδραματίζει ο Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη. Οι Καπνισάκης και Πολάκης γνωρίζονταν εδώ και δεκαετίες λόγω της δικηγορικής καριέρας του πρώτου.

Στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη διαδραματίζουν σημαντικούς ρόλους ο Μπάμπης Παπαδάκης και η Ευγενία Κουντούρη, οι οποίοι είχαν αναλάβει τα θέματα Τύπου στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου. Παράλληλα, ο Βαγγέλης Σκούφας παραμένει κοντά στον πρώην πρόεδρο, καθώς θεωρείται το «μάτι» του Στ. Κασσελάκη στα οικονομικά του κόμματος. Οι Κωνσταντίνα Μουτζουρούλια και Κωνσταντίνος Μαρκέτος είναι σε «επιφυλακή» για την παραγωγή περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα του πρώην προεδρεύοντα.

Επιπλέον, σε άμεση επαφή με τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται και ο Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμελείται τις ομιλίες και τις αναρτήσεις του, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνουν «εμπρηστικές» εκφράσεις. Στο επιτελείο συμμετέχει επίσης ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής και ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ενώ τον Στέφανο Κασσελάκη ακολουθεί και ο άλλος υποψήφιος, Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τρία άτομα από τη ΝΔ συμμετέχουν στις ενέργειες του Κασσελάκη. Αυτοί είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει μέρος των ερευνών και λειτουργεί ως «στρατηγός» στην επικοινωνία του, καθώς και οι Ευάγγελος Αντώναρος και Γιώργος Κύρτσος.

Στη διαμάχη μεταξύ Κασσελάκη και Πολάκη για το ποιος θα προσελκύσει περισσότερα στελέχη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει κερδίσει τον βουλευτή Χανίων. Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να δρα «κάτω από τα ραντάρ», με σκοπό να παρουσιάσει σύντομα τη δική του ομάδα και να προσελκύσει περισσότερα κεντρικά και τοπικά στελέχη.

Ο Μάρκος Χατζησάββας είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους. Για πολλά χρόνια συνεργαζόταν με τον Παύλο Πολάκη και θεωρούνταν ο «συγκεντρωσιάρχης» του Στέφανου Κασσελάκη κατά τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, όταν πριν από έναν χρόνο διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέμειναν στενές, παρά το γεγονός ότι διατηρούσε γραφείο στην Κουμουνδούρου. Ο Χατζησάββας ήταν ένα από τα στελέχη που, λίγες ημέρες πριν από την αποπομπή του Κασσελάκη, συγκέντρωνε υπογραφές υπέρ του, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει μαζί με άλλα μέλη της Κ.Ε. Τελικά, αποφάσισε να υποστηρίξει τον Παύλο Πολάκη και τάχθηκε υπέρ της απομάκρυνσης του Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή, ο Παύλος Πολάκης διατηρεί στενές σχέσεις με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο οποίος εκλέγεται στη Μαγνησία και φέρεται να έχει σημαντική επιρροή στον Βόλο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης, ανήκει επίσης στους υποστηρικτές του Παύλου Πολάκη. Ως πρώην συνδικαλιστής στον τομέα των εφοριακών και ενεργό μέλος στη Β’ Πειραιά, θεωρείται ένα από τα στελέχη με ισχυρές επαφές στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που του παρέχει άμεση γνώση των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα της Κουμουνδούρου.

Στο πλευρό του Παύλου Πολάκη συναντάται συχνά και ο Βασίλης Σμπώκος, ο οποίος προέρχεται από τον νομό Ρεθύμνου και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ως πρώην αντιδήμαρχος Ανωγείων, συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σπύρου Δανέλλη και εξελέγη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments