Πολιτική

Τσίπρας: Μηνύματα και αιχμές προς Κασσελάκη στη χθεσινή εκδήλωση

Τσίπρας: Μηνύματα και αιχμές προς Κασσελάκη στη χθεσινή εκδήλωση

Πηγή Φωτογραφίας: [372042] ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ "ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ" (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Βράβευση του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η χθεσινή εκδήλωση βράβευσης του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης, προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η απονομή του βραβείου «Νίκος Νικηφορίδης» πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθους στελεχών της ομάδας των «87».

Κατά την ομιλία του, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία του να θυμόμαστε τις ρίζες μας, λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο, ειδικά στις μέρες μας, να μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε, διότι διαφορετικά θα χάσουμε εντελώς την κατεύθυνση για το πού πηγαίνουμε». Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην αναφερθεί συγκεκριμένα στα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο.

Με τον δικό του τρόπο, ωστόσο, εξέπεμψε τα δικά του μηνύματα, εστιάζοντας στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, όπως η κρίση ασφάλειας, η μεταναστευτική, η οικονομική και η κλιματική κρίση. «Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους. Αγωνίζονται για τις πεποιθήσεις τους, ακόμα και όταν οι κάμερες και τα κινητά έχουν κλείσει. Υπάρχουν αυτοί που αντιστέκονται στον κυνισμό των χαμηλών προσδοκιών, σε μια καθημερινότητα χωρίς όραμα, μέλλον, απαιτήσεις και διεκδικήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στους νέους και σε εκείνους που θα προσπαθήσουν να τους εκμεταλλευτούν. «Αρνούνται να εμπιστευτούν κάθε κήρυκα που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την οργή τους, βυθίζοντας τον δημόσιο διάλογο σε τοξικότητα και βούρκο. Αναζητούν όραμα, αλλά και ρεαλισμό, σοβαρότητα, επιμονή, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Θέλουν ουσία και όχι απλώς εικόνα. Δεν τους αρκεί η ιδεολογία που δηλώνει κάθε πολιτικός».

Ο Αλέξης Τσίπρας αγκάλιασε θερμά τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τις επόμενες ημέρες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Διονύσης Καλαματιανός, Χρήστος Γιαννούλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Πόπη Τσαπανίδου, Γιώργος Βασιλειάδης και άλλοι. Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, στην Τεχνόπολη βρέθηκαν ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Κυριακή Μαλάμα, ενώ τη βράβευση παρακολούθησαν οι Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Ράνια Σβίγγκου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Από τη Νέα Αριστερά συμμετείχαν ο Νίκος Μπίστης και η Μαρία Γιαννακάκη. Συνολικά, 16 βουλευτές παρακολούθησαν τη βράβευση του πρώην πρωθυπουργού.

Στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» παρευρέθηκαν επίσης η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, και ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Μεταξύ άλλων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντες ήταν οι Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μπουλέκος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, καθώς και οι Στέφανος Τζουμάκας και Γιώργος Λιάνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments