Ειδήσεις

H αναβάθμιση του ΕΣΥ για ισότιμη πρόσβαση

H αναβάθμιση του ΕΣΥ για ισότιμη πρόσβαση
Γράφει στο pagenews.gr η Βασιλική Τσίντζου πολιτευτής ΝΔ- Χειρούργος Οδοντίατρος

Το σχέδιο νόμου που έθεσε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Υγείας αποτελεί κομβικό βήμα στην αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση και την ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής. Υπό την καθοδήγηση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, όπως την καθιέρωση του Προσωπικού Παιδιάτρου, δίνοντας σε πάνω από 500.000 παιδιά ηλικίας 0-16 ετών δωρεάν πρόσβαση σε παιδίατρο. Πρόκειται για μια καινοτομία που ενισχύει την πρόληψη από την παιδική ηλικία, και αποσκοπεί να καλύψει ένα βασικό κενό στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Παράλληλα, οι ενέργειες του υπουργείου εστιάζουν στην ενίσχυση των νέων γιατρών με ελκυστικά οικονομικά κίνητρα, όπως το εφάπαξ ποσό των 40.000 ευρώ για όσους επιλέξουν την ειδικότητα της Παθολογίας ή της Γενικής Ιατρικής, μια κίνηση που αποσκοπεί να αναζωογονήσει τον τομέα αυτό, κρίσιμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Σημαντικό μέρος της στρατηγικής του υπουργού είναι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, με την εισαγωγή του δικτύου Τηλεϊατρικής και τη δημιουργία 3.500 σημείων κατ’ οίκον νοσηλείας σε όλη τη χώρα. Αυτές οι υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τα 7 Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, εξασφαλίζουν 24ωρη πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, δημιουργώντας ένα πραγματικά εθνικό σύστημα υγείας χωρίς αποκλεισμούς.

Οι έως τώρα πρωτοβουλίες του υπουργού Γεωργιάδη αποδεικνύουν μια σταθερή πορεία βελτίωσης του συστήματος υγείας, με έμφαση στη μείωση των ανισοτήτων, την πρόληψη και τη στήριξη του ιατρικού δυναμικού. Ο συνδυασμός αυτών των μεταρρυθμίσεων με την αναβάθμιση των υποδομών και τη διοικητική οργάνωση του ΕΣΥ ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών και δημιουργεί ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας για το μέλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments