Οδηγός

Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας: Κλείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας: Κλείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: freepik,Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας: Κλείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Κλειστή θα παραμείνει για τρεις ημέρες η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας

Κλειστή θα παραμείνει για τρεις ημέρες η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η πλατφόρμα για την εν λόγω παροχή δεν θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το βράδυ έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. 

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ξανά τις αιτήσεις τους από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 το πρωί. 

Ποιες είναι οι δικαιούχοι 

Την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας δικαιούνται ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.

Οι μητέρες ασφαλισμένες στον e- ΕΦΚΑ που εργάζονται ως ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες, μπορείτε να υποβάλετε αίτημα για ειδική παροχή προστασίας μητρότητας, για χρονικό διάστημα εννέα μηνών. 

Δικαιούχοι της εν λόγω παροχής είναι και οι ομόφυλοι σύζυγοι που υιοθετούν τέκνο, σύμφωνα με την κοινή δήλωσή τους στον e-ΕΦΚΑ.

Το δικαίωμα στην επιδότηση θεμελιώνεται για τις ασφαλισμένες με ημερομηνία απόκτησης τέκνου από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2023 κι εξής.

Η αίτηση υποβάλλεται σε χρονικό διάστημα εντός δύο μηνών από την επομένη της καταβολής (πίστωσης) του επιδόματος μητρότητας του οικείου ασφαλιστικού φορέα. 

Ειδικά για τις θετές μητέρες/θετούς δικαιούχους γονείς, εάν δεν έχουν λάβει επίδομα μητρότητας από τον ασφαλιστικό τους φορέα, η αίτηση υποβάλλεται εντός δύο μηνών από την επομένη της ένταξης του παιδιού στην οικογένεια ή της τελεσιδικίας της δικαστικής απόφασης της αλλοδαπής ή της ημεδαπής.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), καταβάλλει στις δικαιούχους μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments