Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ της αλλαγής των τιμών στα φάρμακα αλλά φοβήθηκε το πολιτικό κόστος

Άδωνις Γεωργιάδης: Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ της αλλαγής των τιμών στα φάρμακα αλλά φοβήθηκε το πολιτικό κόστος

Πηγή Φωτογραφίας: [370796] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Εντελώς δωρεάν ο προσωπικός γιατρός

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί, όταν ήταν στην κυβέρνηση, υπέρ της αύξησης των τιμών σε ορισμένα φαρμακοσκευάσματα, αλλά, τελικά, έκανε πίσω για πολιτικούς λόγους», τόνισε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τις τιμές των φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «η συμμετοχή είναι ποσοστιαία και παραμένει ουσιαστικά η ίδια. Η συμμετοχή κατά τι αυξήθηκε. Και μιλάμε μονίμως για τις περιορισμένες αυξήσεις σε ορισμένα φάρμακα, και όχι για τα 6.500 φάρμακα, οι τιμές των οποίων μειώθηκαν. Τι θέλουμε, τελικά; Τα φάρμακα έχουν ένα κόστος, τα φάρμακα δεν μπορούν να είναι τσάμπα, έχουν ένα κόστος. Σε ορισμένα φάρμακα, οι τιμές είχαν μειωθεί  πολύ. Εδώ και 15 χρόνια, τα φάρμακα μόνο μειώνονταν λόγω της κρίσης. Αυτή η πολιτική έφτασε στα όριά της».

«Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε την ανάγκη για αύξηση των τιμών, αλλά φοβήθηκε το πολιτικό κόστος», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εγώ δεν θέλω όμως να βάζω κάτω από το χαλί. Προτιμώ ο ασθενής να δίνει μερικά λεπτά ή ευρώ για τα φάρμακα παρά να μείνει χωρίς φάρμακα. Και αυτό το καταφέραμε».

Σε σχέση με το θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «είναι εντελώς δωρεάν, εκτός αν ο ασθενής δηλώσει ως προσωπικό γιατρό τον γιατρό του. Χρειάζεται μεγάλη εκπαίδευση για να κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά. Το νομοσχέδιο, που προωθούμε, κινείται αναμφισβήτητα σε θετική κατεύθυνση. Επιπλέον, δίνουμε πολλά κίνητρα για να επιλέξει ένας νέος γιατρός την ειδικότητα του παθολόγου. Δώσαμε ήδη πολλά και σημαντικά, πρόσθετα οικονομικά κίνητρα. Εισάγουμε ακόμη και παιδιάτρους στους προσωπικούς γιατρού, με στόχο την πλήρη καταγραφή του προφίλ των ασθενών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments