Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαλμάς μιλούσε σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης [pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαλμάς μιλούσε σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: [371075] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπέρ ενός εκλογικού bonus προς τα επάνω

Στη σαφή διάκριση της περίπτωσης του Μάριου Σαλμά και των 11 βουλευτών της ΝΔ που υπέβαλλαν ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη, προέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε πρωινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ στον κ. Κωστή Χατζηδάκη και τη διαγραφή του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Μάριο Σαλμα και απάντησε πως «είναι δυο τελείως διαφορετικά ζητήματα. Οι συνάδελφοι βουλευτές πολύ καλώς έκαναν την ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη. Ο βουλευτής εκλέγεται ως αντιπρόσωπος του λαού. Είμαι βαθιά κοινοβουλευτικός και είμαι πολύ υπερήφανος που μπαίνω στον 18ο χρόνο της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας. Σέβομαι απόλυτα τους συναδέλφους μου. Η δουλειά των βουλευτών είναι να μεταφέρουν τις ανησυχίες της κοινωνίας. Ο κόσμος έχει ανησυχίες για τη δράση των funds. Άρα, είναι πάρα πολύ λογικό άξιοι συνάδελφοί μου βουλευτές να κάνουν μια ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό. Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, μας αρέσει η ελευθερία του λόγου».

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η περίπτωση του Μάριου Σαλμά είναι εντελώς διαφορετική, δεδομένου ότι «ο κ. Σαλμάς δεν διεγράφη για αυτό. Ο κ. Σαλμάς είμαι απολύτως βέβαιος πως ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Για μακρύ χρονικό διάστημα μιλούσε σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης, όχι σαν βουλευτής της συμπολίτευσης. Η κόκκινη γραμμή ήταν οι υπόνοιες του Σαλμά περί διαφθοράς. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει επιτρεπτό. Αμφισβήτησε την ηθική συγκρότηση του άλλου».

Eρωτηθείς, ακόμη, για την πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο υπουργός Υγείας απάντησε «Έχω παγία άποψη για το θέμα του εκλογικού νόμου. Πιστεύω στις ισχυρές κυβερνήσεις. Δεν ήμουν υπέρ της αλλαγής του bonus προς τα κάτω. Ήμουν και παραμένω θιασώτης της αλλαγής του bonus προς τα επάνω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments