Πολιτική

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Φάμελλος

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Φάμελλος

Πηγή Φωτογραφίας: [371090] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η στρατηγική των τριών υποψηφίων

Αλλάζουν στρατηγική ως προς τον χρόνο κατάθεσης υποψηφιότητας οι διεκδικητές της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το μεσημέρι, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος, με βίντεο που θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έχοντας πλέον κλειδωμένη τη στήριξη και τις «ευλογίες» των “87”. Εκτιμάται από στελέχη τους, ότι η επίσπευση της υποψηφιότητας -παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα έως πριν από λίγα 24ωρα- και η ανακοίνωσή της πριν να ξεδιπλώσει τις κινήσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει ως στόχο να δώσει έξτρα επικοινωνιακό «αέρα» για τον Σωκράτη Φάμελλο, στον δρόμο προς την εσωκομματική κάλπη.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται να μη βιάζεται πλέον και θεωρείται πολύ πιθανό να καταθέσει υποψηφιότητα την ερχόμενη εβδομάδα. Το μήνυμα που στέλνει το «περιβάλλον» του, είναι ότι συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολιτικό σχέδιο του για το κόμμα, επιδιώκοντας να προχωρήσει με τις καταστατικές αλλαγές -σ.σ.: εφόσον φυσικά θα καταθέσει πρώτα υποψηφιότητα και εάν κερδίσει στην εσωκομματική κάλπη-.

Έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις και δεν απαντά έως τώρα στα πυρά που δέχεται από εσωκομματικούς αντιπάλους, όπως συνήθιζε να κάνει κατ΄ εξακολούθησιν και κατά πάγια τακτική, μέσω διαδικτυακών αναρτήσεων στο παρελθόν. Εάν αυτό αποτελεί δείγμα πολιτικής ωρίμανσης ή μέρος τακτικού σχεδίου θα φανεί το επόμενο διάστημα. Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την Τρίπολη.

Εν τω μεταξύ, από την Κρήτη και συγκεκριμένα την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά, αρχίζει περιοδείες ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα «οργώσει» τη χώρα.

Στις 15.30 συνεδριάζει η Π.Γ., φέρνοντας στο επίκεντρο τις λεπτομέρειες που απαιτείται να κλειδώσουν ενόψει συνεδρίου. Η Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου και την ερχόμενη εβδομάδα ενόψει της ΚΕ στις 5 Οκτωβρίου. Σε αυτή την κρίσιμη συνεδρίασή της, είναι πολύ πιθανό, να επανέλθουν προτάσεις για το συνέδριο και την εκλογική διαδικασία, που έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλες τριβές και σκληρά “τζαρτζαρίσματα” ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Κυρίαρχο ζήτημα που αναμένεται να ρίξει “λάδι στη φωτιά”, η πρόταση Χατζησωκράτη από τους “87”, για διαφορετικές ημερομηνίες εκλογής προέδρου και μελών Κεντρικής Επιτροπής, την οποία η πλευρά του τέως προέδρου χαρακτηρίζει ως «αιτία πολέμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments