Πολιτική

Σκληραίνει η αντιπαράθεση Δούκα – Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Σκληραίνει η αντιπαράθεση Δούκα – Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Πώς διαμορφώνεται το εσωκομματικό τοπίο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

Μόλις δύο ημέρες μετά το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τους προσέφερε θετική δημοσιότητα, η ένταση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα εκτοξεύθηκε. Ο Δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε ότι δέχεται επιθέσεις και δολοφονία χαρακτήρα στα social media από συνεργάτες του αντιπάλου του. Από την πλευρά του, ο Ανδρουλάκης διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες, ωστόσο το επιτελείο του Χ. Δούκα επιμένει, αναφέροντας αναρτήσεις πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και προσωπικών φίλων του Ν. Ανδρουλάκη, οι οποίοι τον κατηγορούν για «ακραίο αμοραλισμό», τον χαρακτηρίζουν «ψυχιατρική περίπτωση» ή τον χλευάζουν για το «περουκίνι» που φέρεται να φορούσε στην ΕΡΤ.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο Παύλος Γερουλάνος, κρατώντας ουδέτερη στάση και από τις δύο πλευρές, επισημαίνοντας ότι υπονομεύουν «όσα καταφέραμε» στο debate. «Οι τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν δεν προσφέρουν καμία βοήθεια», τόνισε.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ένταση ανάμεσα στα στρατόπεδα του Ανδρουλάκη και του Δούκα είναι τόσο έντονη, που συχνά εκδηλώνονται διαδικτυακοί καβγάδες γεμάτοι φανατισμό και τοξικότητα. Οπαδισμός και αντιπάθεια φαίνεται να έχουν επηρεάσει σημαντικά τη βάση των υποστηρικτών τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν προφανής η απουσία οποιασδήποτε συντροφικότητας μεταξύ τους. Με τη φράση «ήσουν ο ευνοούμενός μου», ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την αίσθηση ότι ο Δούκας είναι αχάριστος, καθώς πρόδωσε την εμπιστοσύνη του και δεν εκτίμησε την ευκαιρία που του δόθηκε να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων. Με την ειρωνική παρατήρηση «Χάρη, δεν είσαι Μιτεράν» και την καυστική φράση «ευτυχώς για εμάς ούτε Ερντογάν», δεν άφησε καμία αμφιβολία για την εχθρότητα που τον διακατέχει απέναντι στον κύριο αντίπαλό του στη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Ο Χάρης Δούκας, από την πλευρά του, δεν άφησε τίποτα αναπάντητο και αντέτεινε επιθετικά, κατηγορώντας τον Ν. Ανδρουλάκη για «απρέπεια», ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον κατηγορεί σταθερά για «αλαζονεία».

Στα επιτελεία άλλων υποψηφίων, υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Χάρης Δούκας δεν τα πήγε όσο καλά περίμενε στο debate, γεγονός που προκαλεί μια σύγκρουση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, την οποία πιστεύει ότι θα τον ευνοήσει. Παράλληλα, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν εκφράσει στήριξη σε κάποια υποψηφιότητα ανησυχούν μήπως το τελευταίο δεκαήμερο πριν από την εκλογή ηγεσίας διαταραχθεί η μέχρι τώρα πολιτισμένη ατμόσφαιρα της αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, “για πολύ καιρό, στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν επιτεθεί σε μένα χρησιμοποιώντας τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Κατανοώ ότι τους ενόχλησα, ιδιαίτερα μετά τη συζήτηση, καθώς απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχτηκα και παρουσίασα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις.

Από τότε, η επίθεσή τους έχει εξελιχθεί σε μια ακραία προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα. Έχουν φτάσει στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσιες τις συκοφαντίες που προέρχονται από το Μαξίμου εναντίον μου”.

Στην παρέμβαση του κ. Δούκα απάντησε το στενό περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη, σημειώνοντας “κανένας από τους στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει εκφραστεί ανάρμοστα για κανέναν υποψήφιο.

Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε όλοι μας, χωρίς εξαιρέσεις, μια διαδικασία που αναγνωρίζεται από όλους ότι διεξάγεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην αναζητούν ορισμένοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments