Πολιτική

Το Μαξίμου επενδύει στην ενότητα της ΝΔ

Το Μαξίμου επενδύει στην ενότητα της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Προσπάθεια να μείνουν πίσω οι υψηλοί τόνοι

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι εντάσεις και οι εσωκομματικές τριβές που προέκυψαν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι οποίες έχουν δημιουργήσει δυσκολίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής για την παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία», αφιερωμένου στον ιδρυτή του κόμματος, παρευρέθηκαν όλα τα στελέχη της παράταξης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της ενότητας. Παρόντες ήταν και οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι πραγματοποίησαν άλλη μία κοινή εμφάνιση. Παρά την έντονη πίεση από τους δημοσιογράφους σχετικά με τυχόν εσωκομματικά προβλήματα, απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση ή να εκφράσουν κάτι που θα μπορούσε να παρερμηνευθεί.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ήταν αυτός που ανέλαβε να μιλήσει, και αν και δεν συνηθίζει να κάνει δηλώσεις, αυτή τη φορά βρέθηκε μπροστά στις κάμερες για να στείλει ένα σαφές μήνυμα. «Δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα, αλλά λαϊκές ανάγκες που η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει, καθώς έχει τρία χρόνια μπροστά της», δήλωσε με έμφαση. Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτή τη δήλωση. Λίγο αργότερα, κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του για την παρουσίαση ενός βιβλίου, υπογράμμισε: «Όπως λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι είμαστε Καραμανλικοί στη Νέα Δημοκρατία». Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε έντονα σχόλια στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη και έγινε θερμά αποδεκτή από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, οι οποίοι ήταν παρόντες.

Να κλείσουν το θέμα περί εσωκομματικής αντιπαράθεσης επιχειρούν και οι βουλευτές του κόμματος. «Κανένα εσωκομματικό ζήτημα. Υπάρχει πλήρης ομοψυχία, ομόνοια και προσανατολισμός στα προβλήματα των πολιτών», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ ακόμα και βουλευτές που είχαν υπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια παίρνουν αποστάσεις από τα όσα ακολούθησαν με την διαγραφή Σαλμά και αποφεύγουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. «Μη συσχετίζετε γεγονότα. Τα έχει αποσυνδέσει ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι άλλο ζήτημα η διαγραφή και ο λόγος για τον οποίο έγινε και άλλο το ερώτημα βουλευτών για ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία. Η ΝΔ είναι ενωμένη περισσότερο από ποτέ και το βλέπετε και στη σημερινή εκδήλωση», ανέφερε ο Χρήστος Μπουκώρος. Σε ανάλογο κλίμα ο Βασίλης Γιόγιακας αν και δήλωσε ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο μια ομάδα βουλευτών μπορεί να καταθέσει νέα ερώτηση προς υπουργό, πρόσθεσε πως: «η κυβέρνηση πάει πάρα πολύ καλά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments