Τεχνολογία

Bitcoin: Κέρδη ρεκόρ για το crypto με ώθηση από τη μείωση επιτοκίων παγκοσμίως

Bitcoin: Κέρδη ρεκόρ για το crypto με ώθηση από τη μείωση επιτοκίων παγκοσμίως

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Το token έχει αυξηθεί πάνω από 10% αυτόν τον μήνα σε αντίθεση με τη μέση πτώση 5,9% τον Σεπτέμβριο κατά την τελευταία δεκαετία

Σε τροχιά για κέρδη ρεκόρ τον Σεπτέμβριο το Bitcoin, καθώς ένα παγκόσμιο κύμα μειώσεων στα επιτόκια, με επικεφαλής την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, βοηθά το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο να ξεπεράσει την πτώση που κατέγραφε τον Σεπτέμβριο την τελευταία δεκαετία.

Το token έχει αυξηθεί πάνω από 10% αυτόν τον μήνα, σε αντίθεση με τη μέση πτώση 5,9% τον Σεπτέμβριο κατά την τελευταία δεκαετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Ένας δείκτης μικρότερων νομισμάτων έχει σημειώσει αύξηση περισσότερο από 20%, ένα σημάδι της χαλάρωσης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών που αναζωογονεί τα πιο επικίνδυνα τμήματα της αγοράς κρυπτογράφησης.

Η Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσαν το κόστος δανεισμού τον Σεπτέμβριο για να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι traders αντέδρασαν στις πιο χαλαρές νομισματικές συνθήκες, ανεβάζοντας τα πάντα, από τις μετοχές μέχρι τον χρυσό, προσδοκώντας περαιτέρω κίνητρα στο μέλλον.

«Η συσχέτιση του Bitcoin με τη νομισματική πολιτική εξακολουθεί να είναι υψηλότερη σε σχέση με τη Fed», δήλωσε ο Σον Μακνόλτι, διευθυντής συναλλαγών στον πάροχο ρευστότητας Arbelos Markets. «Η χαλάρωση άλλων κεντρικών τραπεζών σίγουρα βοηθά επίσης».

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 1,2% την Παρασκευή, τερματίζοντας στα 65.334 δολάρια στις 13:12 στη Σιγκαπούρη. Έχει αυξηθεί κατά 56% το 2024, βοηθούμενο από τις εισροές σε αμερικανικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin, αλλά απέχει από το ρεκόρ των 73.798 δολαρίων που σημειώθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το επίπεδο των 65.000 δολαρίων μπορεί να αποδειχθεί «επίμονο» για λίγες ώρες λόγω της λήξης μεγάλου αριθμού συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης την Παρασκευή, δήλωσε η Καρολίν Μαουρόν, συνιδρύτρια της Orbit Markets, παρόχου ρευστότητας για συναλλαγές σε παράγωγα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η αποτυχία να ξεπεράσει το φράγμα των 65.000 δολαρίων μπορεί να προμηνύει μια πιο αδύναμη περίοδο για το token, σύμφωνα με σημείωμα του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Kraken.

Εκτός από τη νομισματική πολιτική, ο κλάδος των ψηφιακών assets βρίσκεται σε στάση αναμονής ενόψει και των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Πολλά στελέχη αναμένουν ανάταση του κλίματος από σαφέστερες αμερικανικές ρυθμίσεις για την κρυπτογράφηση κατά τους μήνες μετά την ψηφοφορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments