Διεθνή

Χεζμπολάχ: Θρίλερ με Νασράλα – Η στιγμή που ο Νετανιάχου ενέκρινε την επίθεση

Χεζμπολάχ: Θρίλερ με Νασράλα – Η στιγμή που ο Νετανιάχου ενέκρινε την επίθεση
Ακυρώνει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Ισραήλ ο Νετανιάχου

«Καζάνι που βράζει» ο Λίβανος μετά και το σημερινό χτύπημα του Ισραήλ στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, που είχε στόχο τον ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Ερωτηματικό παραμένει αν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ επιβίωσε ή σκοτώθηκε από την επίθεση. Σύμφωνα με το Al Arabiya αλλά και το Reuters που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, ο Νασράλα επέζησε της απόπειρας δολοφονίας. Και ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, μίλησε στα πρακτορεία Reuters και AFP δηλώνοντας ότι ο Νασράλα επιβίωσε.

Αν και το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι ο Νασράλα είναι ασφαλής, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατάστασή του ερευνάται.

Η Χεζμπολάχ, έσπευσε επίσης να διαψεύσει ότι είναι νεκρός ο αποκαλούμενος διάδοχος του Χασάν Νασράλα, ο Χασέμ Σαφιεντίν.

Η στιγμή που ο Νετανιάχου ενέκρινε την επίθεση από τη Νέα Υόρκη

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα επιστρέψει εσπευσμένα στο Ισραήλ από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία «από τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δίνει εντολή για την πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό».

Η φωτογραφία να δείχνει τον Νετανιάχου στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον στρατιωτικό του γραμματέα και τον αρχηγό του επιτελείου του.

Δύο νεκροί και 76 τραυματίες – Σύννεφα καπνού και εκρήξεις

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 76 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στον πρώτο, προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε.

«Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές», σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Οι εκρήξεις δημιούργησαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, κατά το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar, μεταδίδουν εικόνες στις οποίες υπάρχει ένας τεράστιος κρατήρας και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments