Nέα της αγοράς

Ηχηρό μήνυμα Ορλόπ: Συζητάμε την UniCredit – Όχι σε τρελά ξεπουλήματα

Ηχηρό μήνυμα Ορλόπ: Συζητάμε την UniCredit – Όχι σε τρελά ξεπουλήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ηχηρό μήνυμα Ορλόπ: Συζητάμε την UniCredit – Όχι σε τρελά ξεπουλήματα

H τράπεζα είναι «ανοιχτόμυαλη», αλλά η ταχύτητα των συνεργειών και οι κίνδυνοι από οποιασδήποτε συμφωνίας χρειάζονται αξιολόγηση, δήλωσε η CEO της Commerzbank

Η Commerzbank θα πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συνομιλιών με την UniCredit την Παρασκευή καθώς η ιταλική τράπεζα πιέζει για ένα δεσμευτικό κλείσιμο. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη η νέα CEO της Commerzbank, Μπετίνα Ορλόπ, λίγη ώρα αφότου η τράπεζα γνωστοποίησε ότι τα εποπτικά και διοικητικά συμβούλιά της συμφώνησαν ομόφωνα να υποστηρίξουν τη στρατηγική της τράπεζας για διατήρηση της ανεξαρτησίας της.

Υπενθυμίζεται ότι η UniCredit αύξηση το ποσοστό της από 9% επί του γερμανικού δανειστή σε 21% και έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για αύξηση που ποσοστού αυτού και πλήρη εξαγορά της Commerzank.

Commerzbank: Μεταξύ σφύρας και άκμονος ο Σολτς – Η ήττα που προσπαθεί να αποφύγει

Πηγές που επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι η Commerzbank εισέρχεται στις συνομιλίες καθώς είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αν και η διοίκηση της τράπεζας παραμένει αντίθετη στην εξαγορά της από την ιταλική τράπεζα.

Η Ορλόπ, μιλώντας σε χρηματοοικονομικό συνέδριο στο Λονδίνο, είπε σήμερα Πέμπτη ότι η τράπεζα είναι «ανοιχτόμυαλη», αλλά ότι η ταχύτητα των συνεργειών και οι κίνδυνοι οποιασδήποτε συμφωνίας χρειάζονται αξιολόγηση.

«Μερικές φορές έχει νόημα, μερικές φορές δεν έχει νόημα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ανακαλύψουμε από κοινού», είπε.

Αλλά, η τράπεζα επίσης δεν πρόκειται να δεσμευτεί σε «τρελά ξεπουλήματα», εξαγορές ή «ανόητα πράγματα», προειδοποίησε,. σύμφωνα με το Reuters.

Με αυτές τις δηλώσεις η CEO της γερμανικής τράπεζας έστειλε ουσιαστικά την απάντησή της στον επικεφαλής της UniCredit Αντρέα Ορσέλ, οποίος μία μέρα νωρίτερα από το ίδιο βήμα είχε πει ότι μια δέσμευση θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο άκουσμα των όσων διεμήνυσε η Ορλόπ περί έναρξης συνομιλιών, η μετοχή της Commerzbank αυξήθηκε έκανε άλμα  5,1%. Οι μετοχές της UniCredit σημείωσαν επίσης ράλι 3,6%.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Commerzbank, οι εργαζόμενοι και ο ίδιος ο Σολτς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μια πιθανή εξαγορά.

Η υποστήριξη της τράπεζας στην τρέχουσα στρατηγική «επιβεβαιώθηκε ανώνυμα», ανέφερε νωρίτερα η Commerzbank σε ανακοίνωσή της.

Αυτή η συμφωνία ήρθε αφότου το εποπτικό συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένα μέλη που είναι έντονα ενάντια σε μια δέσμευση, συναντήθηκε με τη διοίκηση την Τετάρτη.

Η τράπεζα, επιδιώκοντας να αποσπάσει την υποστήριξη των επενδυτών αύξησε μια βασική μέτρηση κερδοφορίας και δεσμεύτηκε πληρώσει τους μετόχους περισσότερα σε μερίσματα και επαναγορές ιδίων μετοχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments