Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Επαναφέρουμε την αποζημίωση για τη μετακίνηση ασθενών στις Βόρειες Σποράδες

Άδωνις Γεωργιάδης: Επαναφέρουμε την αποζημίωση για τη μετακίνηση ασθενών στις Βόρειες Σποράδες

Πηγή Φωτογραφίας: [372115] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Περισσότεροι γιατροί στις Σποράδες σε σχέση με το 2019

«Το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε κέντρα υγείας και σε περιφερειακά νοσοκομεία των Βορείων Σποράδων, είναι μεγαλύτερο από ό,τι όταν η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία το 2019», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Βασιλείου Μεταξά με θέμα «κατάργηση της αποζημίωσης μετακίνησης ασθενών δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ από τις Βόρειες Σποράδες», ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «ως προς την έλλειψη προσωπικού στις Βόρειες Σποράδες, το προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά, τα τελευταία χρόνια, σε κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία. Παράλληλα, έχουμε θεσπίσει οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς στις άγονες περιοχές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έρχονται και θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Ελπίζουμε βάσιμα πως θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους γιατρούς για την περιοχή των Βορείων Σποράδων.

Ως προς τη μετακίνηση των ασθενών, ο ΕΚΠΥΥ πληρώνει τις μετακινήσεις ασθενών εντός του ίδιου νομού. Σύντομα, θα εξαιρούμε τις νησιωτικές περιοχές. Θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις νησιωτικές περιοχές. Σε λίγες μέρες, θα επανέλθει η αποζημίωση για τη μετακίνηση ασθενών δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ στις Βόρειας Σποράδες», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments