Πολιτική

Μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Φάμελλος;

Μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Φάμελλος;

Πηγή Φωτογραφίας: [370983] ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πού θα επενδύσει το στρατόπεδο Φάμελλου στην κούρσα της ηγεσίας

Οι επόμενες εξήντα ημέρες μέχρι τις πρώτες εσωκομματικές εκλογές θα αποτελέσουν ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην πολιτική πορεία του βουλευτή από τη Θεσσαλονίκη. Τα κύρια όπλα του; Η αναφορά στην ενότητα του χώρου και στο «εμείς», κάτι που έχει ήδη δηλώσει στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Αυτές οι αξίες είναι διαχρονικά στοιχεία της προσωπικότητάς του και της διαδρομής του στον ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς Συνασπισμός. Το στρατόπεδο Φάμελλου σκοπεύει επίσης να επενδύσει στη «σοβαρότητα» και την «αξιοπιστία» των θέσεών του, καθώς και σε έναν λόγο «απαλλαγμένο από την τοξικότητα», προβάλλοντας τα δείγματα γραφής του ως προέδρου της Κ.Ο. κατά τον τελευταίο σχεδόν χρόνο.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης έχει ήδη δηλώσει ότι η υποψηφιότητά του θα βασίζεται στην «παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη σχετική δήλωση. Η παρουσία του στην Τεχνόπολη για τη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, καθώς και ο θερμός εναγκαλισμός τους, δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαία.

Επιπλέον, η υποψηφιότητα του Φάμελλου αναμένεται να έχει τη στήριξη των «87», οι οποίοι συχνά αναφέρονται ως η «φρουρά Τσίπρα». Απομένει να δούμε πώς θα τοποθετηθούν οι υποστηρικτές του Νίκου Παππά και της Ρένας Δούρου.

Η υποστήριξη των «87» έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης απομάκρυνε τον Σωκράτη Φάμελλο από τη θέση του προεδρεύοντος της Κ.Ο. Στέλεχος του κόμματος είχε σχολιάσει ότι αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για μια ευρύτερη συσπείρωση «αντικασσελακικών» τάσεων γύρω από τον κ. Φάμελλο.

Ένας έμπειρος πρώην αξιωματούχος του κόμματος, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι ένα από τα μειονεκτήματα της υποψηφιότητας του Φάμελλου είναι η στενή του σύνδεση με την περίοδο της ηγεσίας του Κασσελάκη. Αντίθετα, άλλοι θεωρούν ότι αυτή η σύνδεση μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» και πλεονέκτημα για τον ίδιο. «Πώς μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ως υπονομευτή, όταν έχει υπηρετήσει το κόμμα με συνέπεια, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, και έχει υποστηρίξει θεσμικά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο;» αναφέρει ένα άλλο νυν στέλεχος του κόμματος.

Επιπλέον, το ίδιο στέλεχος τονίζει την προσπάθεια του κ. Φάμελλου να προσεγγίσει όσους έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κατανοώ την απογοήτευση όσων απομακρύνθηκαν και σας καλώ να επιστρέψετε, ώστε να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας, έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, μια πραγματική προοδευτική συμμαχία», ήταν η χαρακτηριστική φράση του, που ερμηνεύεται ως κίνηση για να παρουσιαστεί ο υποψήφιος πρόεδρος ως εκπρόσωπος του συνόλου του ΣΥΡΙΖΑ και της ιστορικής του πορείας.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι απέναντί του θα βρεθούν δύο ισχυρές και μιντιακά υποστηριζόμενες προσωπικότητες, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης.

Επισημαίνεται επίσης ότι από πέρυσι, όταν το όνομα του Φάμελλου συζητούνταν στους κομματικούς κύκλους ως πιθανός διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, υπήρξαν αρκετοί που συμφωνούσαν ότι, αν και πρόκειται για ένα αξιόλογο στέλεχος, δεν διαθέτει την ηγετική παρουσία ούτε την πολιτική «λάμψη» που απαιτείται για ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments