Πολιτισμός

Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους

Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους

Tα εργαστήρια από τη Χριστίνα Τσινισιζέλη είναι μια καλή ευκαιρία για λάθη και οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Αυτή η φράση και μόνον είναι τόσο απελευθερωτική και είναι ο μόνος κανόνας που ισχύει στα «Εργαστήρια λάθους», τις εικαστικές συναντήσεις στις οποίες τα «λάθη» όχι απλά επιτρέπονται αλλά… επιβάλλονται, η φαντασία ταξιδεύει όπου εμείς θέλουμε και η προσωπική έκφραση ανθίζει.

Η εικαστικός και παιδαγωγός Χριστίνα Τσινισιζέλη δημιούργησε, σχεδιάζει και υλοποιεί τα «Εργαστήρια λάθους»,μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα στα δημιουργικά της εργαστήρια, όταν παρατήρησε ότι χρειαζόταν να περάσει το μήνυμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι στην τέχνη κάθε λάθος όχι μόνον είναι σωστό αλλά και ο δικός τους τρόπος να αντιλαμβάνονται τα πράγματα, ότι δεν υπάρχουν «πρέπει» και «μη» στη διαδικασία της δημιουργίας και ότι εξαλείφοντας από το παιδικό μυαλό το φόβο για λάθος, τελικά αυτό γίνεται εργαλείο αξιοποίησης, μάθησης και αυτοεκτίμησης.

Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους 2

Έτσι λοιπόν, τα «Εργαστήρια λάθους»  αφού έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν το ταξίδι τους σε μουσεία, σχολεία, ιδρύματα, δημιουργικούς πολυχώρους, ξεκινούν από το Σεπτέμβριο του 2024 την νέα τους δραστηριότητα στον δικό τους χώρο στην Ακρόπολη με βιωματικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 15 ετών αλλά και σε οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

 Τα προγράμματα είναι:

  • «Ένας πίνακας ζωγραφικής περπατά ανάμεσα μας» Αισθητηριακό Εργαστήρι Τέχνης, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών, με συνοδό.
  • «Ένας πίνακας ζωγραφικής περπατά ανάμεσα μας» Τέχνη σε Δράση, εργαστήριο το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.
  • «Λάθος τώρα ..παρά ποτέ» Εικαστικό Εργαστήριοτο οποίο απευθύνεται σε ομάδες παιδιών 6-8 ετών, 9-11 ετών, 12-15 ετών.

Υπεύθυνη εργαστηρίων: Χριστίνα Τσινισιζέλη,εικαστικός, παιδαγωγός, δημιουργός των «Εργαστηρίων λάθους»

Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους 3

Συνεργάτιδα: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός-παιδαγωγός

Μείνετε συντονισμένοι! Νέο πρόγραμμαθα ανακοινωθεί μέσα στη χρονιά!

Κύκλος εργαστηρίωνΜουσικο-Εικαστικών συμπράξεων των «Εργαστηρίων λάθους» με το «Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου Μαρίζα Κωχ».

Το Σάββατο 14.9.24 στις 18:00-21:00 τα «Εργαστήρια λάθους» σας προσκαλούν στην ανοιχτή μέρα γνωριμίας των δημιουργικών τους δράσεων, των ανθρώπων και του χώρου τους και από την Τετάρτη 18.9.24 ξεκινούν… τα λάθη!

Το δοκιμαστικό μάθημα για κάθε παιδί είναι δωρεάν.

Εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.

Τα υλικά παρέχονται από τα «Εργαστήρια λάθους».

Πληροφορίες για το κόστος των προγραμμάτων, εγγραφές και διαθεσιμότητα θέσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mistakelabs@gmail.com

Επικοινωνία: Προπυλαίων 31, 117 42 | +30 6982300373 | mistakelabs@gmail.com

Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους 4

Fbhttps://www.facebook.com/ergastirialathous

Instagrammistake_labs

Με την υποστήριξη του:

Κέντρου Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου Μαρίζα Κωχ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΑΘΟΥΣ

  • «Ένας πίνακας ζωγραφικής περπατά ανάμεσά μας»

Αισθητηριακό Εργαστήρι Τέχνης

Μέσα από μια πλούσια αισθητηριακή εμπειρία, ειδικά σχεδιασμένη για την προσχολική ηλικία, παιδιά και συνοδοί απολαμβάνουν την δημιουργική διαδικασία μακριά από τυποποιημένα εικαστικά αποτελέσματα κι ενθαρρύνοντας τα λάθη ως βασικό στοιχείο της ενεργητικής μάθησης και της γνωστικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών, με συνοδό.

Στην αρχή κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι ημερομηνίες της υλοποίησης του εργαστηρίου.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός-παιδαγωγός

  • «Ένας πίνακας ζωγραφικής περπατά ανάμεσά μας»
Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους 5

Τέχνη σε Δράση

Ένα διαφορετικό εικαστικό πρόγραμμα που μετατοπίζει το ενδιαφέρον από το παραγόμενο προϊόν, στην ίδια την εμπειρία της εικαστικής εξερεύνησης, βασισμένο στις αρχές της process art  και σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αναπτυξιακές ανάγκες της νηπιακής ηλικίας όπου η τέχνη προσεγγίζεται πολυαισθητηριακά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προνήπια και νήπια.

Υλοποιείται κάθε Τετάρτη 18.15-19.15

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός-παιδαγωγός

Εικαστικό εργαστήριο

Εικαστικές συναντήσεις στις οποίες τα «λάθη» επιτρέπονται, η φαντασία οδηγεί, η προσωπική έκφραση ανθίζει. Τα «πρέπει» και τα «μη» ανατρέπονται κατά την δημιουργική διαδικασία και μετατρέπονται σε «πειραματίζομαι» και «καταφέρνω».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Κάθε Πέμπτη: 18.30-20.00 / Κάθε Σάββατο: 10.00-11.30

  • Για παιδιά Δ,Ε,ΣΤ’ Δημοτικού το εργαστήριο υλοποιείται:

Κάθε Παρασκευή: 18.30-20.00 / Κάθε Σάββατο: 11.45-13.15

  • Για παιδιά Α,Β,Γ’ Γυμνασίου το εργαστήριο υλοποιείται:

Κάθε Σάββατο: 13.30-15.00

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός, παιδαγωγός, δημιουργός των «Εργαστήρια λάθους»

Ξεκινούν στην Ακρόπολη τα εργαστήρια λάθους 6

Βιογραφικά σημειώματα:

Η Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Αρχικά σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων και συνέχισε τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση τη ζωγραφική.

Παρακολούθησε επιμορφωτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στις “Θεραπείες Μέσω Τέχνης ” από το Aegean College , όπου και εκπαιδεύτηκε στη χρήση της Τέχνης ως θεραπευτικό εργαλείο. Από το 2020 έχει παρακολουθήσει μια σειρά επιμορφωτικό προγραμμάτων που αφορούν στις καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Περιβαλλοντική εκπαίδευση και Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Κοινωνία ” του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 2011 ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εικαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με φορείς και ιδιωτικά σχολεία, ενώ από το 2013 σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Χριστίνα Τσινισιζέλη αποφοίτησε το 2002 με άριστα από το Τμήμα Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας με κατεύθυνση στην πλαστική – κεραμική. Το 2005 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Αρχή» και πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2021 ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Αξιοποιώντας την Τέχνη στην Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 2008 έως το 2017 δίδαξε θεατρική αγωγή κι έκφραση στο «Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Κίνησης και Λόγου, Μαρίζα Κωχ».Το ίδιο διάστημα υπήρξε στέλεχος του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, στον τομέα σχεδιασμού και υλοποίησης σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εικαστικών εργαστηρίων. Παράλληλα συνεργάστηκε με το Εργαστήριο μελέτης και δημιουργικής έκφρασης «Φτερό», υλοποιώντας εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

Από το 2011 έως το 2020 διέθεσε τα έργα της σε επιλεγμένους χώρους τέχνης, όπως το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Από το 2016 σχεδιάζει και υλοποιεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά κι ενήλικες.

Είναι δημιουργός των εικαστικών «Εργαστηρίων λάθους» τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, ενήλικες, οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Τα «Εργαστήρια λάθους» δραστηριοποιούνται σε μουσεία, πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Μεταξύ άλλων, έχουν φιλοξενηθεί στο Campion School και στο St. Catherine’s British School in Athens, για μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά δημοτικού.

Πηγή: grace.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments