Διεθνή

Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό

Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Νασράλα είναι νεκρός

Χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους έχουν μείνει τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με το Reuters, και αυτό περιλαμβάνει και τον αρχηγό της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Νασράλα είναι νεκρός, καθώς «δύσκολα θα έβγαινε ζωντανός από ένα τέτοιο χτύπημα», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, τρία συγκεκριμένα κτίρια στη νότια Βηρυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο και χτυπούν οι IDF, θέλοντας να διασφαλίσουν ότι η Χεζμπολάχ θα χάσει οριστικά κάθε δυνατότητα να επιτεθεί σε ισραηλινά πλοία.

Τα κτίρια βρίσκονται στη συνοικία της Βηρητού που χτυπήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Στόχος, κατά τις ισραηλινές πηγές, ήταν το υπόγειο στρατηγείο της σιιτικής οργάνωσης στο οποίο φέρεται να βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο Νασράλα.

Επόμενο βήμα θα είναι ο αποκλεισμός του Λιβάνου από τη θάλασσα, ενώ πάνω από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ήδη περιπολούν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μεταφοράς όπλων από το Ιράν στο Λίβανο και στα χέρια της Χεζμπολάχ.

Η σιιτική οργάνωση απάντησε στο χτύπημα, με μπαράζ εκτοξεύσεων ρουκετών αλλά και drones προς με το Ισραήλ και ειδικά την περιοχή της Γαλιλαίας, το οποίο κράτησε λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα, με βάση τις αναφορές από τον ισραηλινό στρατό, οι επιθέσεις από την πλευρά της Χεζμπολάχ που έγιναν τμηματικά σε τρεις φάσεις περιλαμβάνουν τουλάχιστον 65 ρουκέτες, καταγράφοντας την πιο έντονη στρατιωτική δραστηριότητα σε νυχτερινές συνθήκες από την έναρξη της έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ από τις 8 του περασμένου Οκτωβρίου.

Πολίτες στη Χάιφα κατέγραψαν την ενεργοποίηση του Iron Dome κατά των πυραύλων της Χεζμπολάχ πάνω από τη πόλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments