Διεθνή

Χασάν Νασράλα: Τι σηματοδοτεί ο θάνατος του για το Ιράν-Διεθνής ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Ιράν

Χασάν Νασράλα: Τι σηματοδοτεί ο θάνατος του για το Ιράν-Διεθνής ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Χασάν Νασράλα: Τι σηματοδοτεί ο θάνατος του για το Ιράν-Διεθνής ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Ιράν

Στις επόμενες κινήσεις του Ιράν στραμμένα τα βλέμματα, μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα, έπειτα από Ισραηλινή επίθεση

Διεθνής ανησυχία επικρατεί στο ενδεχόμενο γενίκευσης της σύρραξης στην Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από Ισραηλινό χτύπημα στην Βυρητό.

Η διεθνής κοινότητα περιμένοντας την απάντηση του Ιράν κρατά την ανάσα της. Η εξόντωση Νασράλα κατά τους αναλυτές πρόκειται για κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παράλληλα, η εξουδετέρωση Νασράλα αφήνει ακέφαλη την Χεζμπολάχ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της έντασης στο μέτωπο Ισραήλ – Ιράν. Η Τεχεράνη εκπέμπει “σήμα” κλιμάκωσης, στέλνοντας στρατεύματα σε Λίβανο και Συρία, με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη της χώρας να εξαπολύει απειλές κατά του Ισραήλ.

Χεζμπολάχ για Νασράλα: “Ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του”

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Βηρυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το φιλοϊρανικό κίνημα, ένα πολύ σκληρό χτύπημα που σπρώχνει τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή προς το άγνωστο, σημειώνει το AFP.

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα, που θεωρείτο ο πιο ισχυρός άνδρας στον Λίβανο, κινδυνεύει να κλονίσει το κόμμα του, να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και αποτελεί μεγάλη νίκη του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν και στους συμμάχους του στην περιοχή.

“Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) την πορεία των οποίων σχεδόν επί τριάντα χρόνια”, ανέφερε σε ανακοίνωση η Χεζμπολάχ, ο πιο στενός σύμμαχος του Ιράν, ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση ανέφερε πως ο γενικός γραμματέας της ισχυρής ένοπλης οργάνωσης σκοτώθηκε μαζί με άλλα μέλη της “σε ύπουλη σιονιστική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού”.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε χθες, Παρασκευή, το Ισραήλ στο τέλος του απογεύματος στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου ο ισραηλινός στρατός είπε πως έθεσε στο στόχαστρο το αρχηγείο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

“Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός”, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ναντάβ Σοσάνι, στο X.

Επικεφαλής της Χεζμπολάχ από το 1992, ο 64χρονος Χασάν Νασράλα, ήταν ένας πιστός σιίτης που αποτελούσε αντικείμενο πραγματικής λατρείας στη σιιτική κοινότητα του Λιβάνου Ο τόπος κατοικίας του εδώ και χρόνια ήταν απόρρητο μυστικό, ενώ σπανίως εμφανιζόταν δημόσια.

“Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πως να τον φθάσουμε”, προειδοποίησε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί.

Ο στρατός δήλωσε στη συνέχεια πως η “πλειονότητα” των υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ έχουν “εξοντωθεί” σε ισραηλινές επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες.

Σκοτώθηκε και ο διοικητής του μετώπου κατά του Ισραήλ

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του διοικητή του μετώπου με το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, Αλί Καράκι, στο ισραηλινό πλήγμα που κόστισε επίσης τη ζωή στον ηγέτη του φιλοϊρανικού κινήματος, Χασάν Νασράλα.

Ο Αλί Καράκι, που είχε επιζήσει ενός πλήγματος που τον είχε στοχοθετήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, “σκοτώθηκε κατά το ισραηλινό πλήγμα μαζί με τον Χασάν Νασράλα”, ανέφερε η πηγή.

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, ο Αμπάς Νιφορουσάν, ένας από τους αναπληρωτές διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκε επίσης κατά το ισραηλινό πλήγμα.

IDF: O θάνατος του Νασράλα κάνει τον κόσμο ένα πιο ασφαλές μέρος

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως “η εξόντωση” του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, κάνει τον κόσμο “πιο ασφαλή” και επέμεινε στο ότι συνεχίζει να εξοντώνει άλλους ηγέτες του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος.

“Ο Νασράλα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς όλων των εποχών του κράτους του Ισραήλ (…) Η εξόντωσή του κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά, την επομένη του πλήγματος που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments