Πολιτική

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ντιμπέιτ και στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ντιμπέιτ και στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Υπέρ της τηλεμαχίας τάσσεται σημαντικός αριθμός στελεχών

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για την απήχηση και τη συζήτηση που προκάλεσε το debate του ΠΑΣΟΚ, και εξετάζουν σοβαρά αυτή την προοπτική. Αν και είναι νωρίς για να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση, οι προθέσεις τους είναι ήδη εμφανείς. Καθώς πλησιάζει το συνέδριο του κόμματος (1-3 Νοεμβρίου), όλα τα θέματα θα αρχίσουν να τίθενται στο τραπέζι.

«Πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση. Τι θα κάνουμε; Είναι δυνατόν να κρυφτούμε ξανά στα γραφεία; Όχι, φυσικά. Η συζήτηση πρέπει να διεξαχθεί δημόσια», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος στο OPEN. Βουλευτές και στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «87» συνεχώς εκφράζουν υποστήριξη για μια τηλεμαχία, όπως ο Χρήστος Γιαννούλης. Θετική στάση έχει εκφράσει και η Έλενα Ακρίτα, αν και δεν ανήκει στη νέα πλειοψηφία.

Ο Παύλος Πολάκης έχει εκφράσει την επιθυμία του να συμμετάσχει σε τηλεμαχία. Δεδομένου ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κινείται με αυστηρό προγραμματισμό, η δημόσια τηλεόραση θα του προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία.

Από την άλλη, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα, καθώς έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια διαφορετική επικοινωνιακή προσέγγιση. Πραγματοποιεί περιοδείες και στοχευμένες επισκέψεις, όπως αυτή που έκανε χθες στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου σημειώθηκε ο τραγικός θάνατος ενός μετανάστη από το Πακιστάν.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην αποδεχτεί να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία. Αν και τα ελληνικά του έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με πέρυσι, παραμένει αβέβαιο αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια τέτοια σύγκρουση. Εάν δείξει κάποια αδυναμία σε αυτόν τον τομέα, είναι αναμενόμενο ότι τόσο το στρατόπεδο του Σωκράτη Φάμελλου όσο και του Παύλου Πολάκη θα το εκμεταλλευτούν. Από την άλλη, ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας ανατραφεί με την αμερικανική κουλτούρα, είναι εξοικειωμένος με τέτοιες διαδικασίες, οι οποίες είναι φυσικές για όσους ζουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η προεκλογική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προσφέρει πολλά. Δεν πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα, με τον κίνδυνο χαμηλής συμμετοχής, ίσως αυτό να λειτουργήσει ευνοϊκά για την Κουμουνδούρου. Ιδιαίτερα αν οι συνθήκες θυμίζουν την ελευθερία που είχε η «πράσινη τηλεμαχία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υποψήφιοι για την προεδρία θα είναι τρεις, εκτός αν προστεθεί ο Απόστολος Γκλέτσος. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε μια λιγότερο κουραστική συζήτηση σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ, όπου οι «έξι» συζητούσαν για πάνω από τρεις ώρες. Στο προσεχές διάστημα, αναμένεται η συζήτηση να ενταθεί, ειδικά από εκείνους που πιστεύουν ότι μια τηλεμαχία θα τους προσφέρει σημαντικούς «πόντους» στην πορεία προς την 24η Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments