Ελλάδα

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώθηκαν χωριά, μηνύματα του 112

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώθηκαν χωριά, μηνύματα του 112

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώθηκαν χωριά, μηνύματα του 112

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 289 πυροσβέστες, με 98 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων

Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Ξυλόκαστρο, καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, με χωριά να εκκενώνονται και το 112 να στέλνει μηνύματα στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 289 πυροσβέστες, με 98 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων.

Νωρίτερα εντός της ημέρας 19 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη, έκαναν ρίψεις νερού. Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε διυπουργική- συντονιστική σύσκεψη, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις για το μεγάλο πύρινο μέτωπο.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω της φωτιάς, στην περιοχή των Ροζενών Ξυλοκάστρου και των γειτονικών κοινοτήτων», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Μάλιστα, όπως προσθέτει, «η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Γκιολή, «η φωτιά, θέτει σε κίνδυνο, τόσο τις περιουσίες, όσο και το φυσικό περιβάλλον, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι εδώ και επιχειρούν συνεχώς για την κατάσβεσή της».

«Παράλληλα», συνεχίζει, «οι κάτοικοι των κοινοτήτων, αλλά και οι εθελοντές δίνουν και αυτοί τη δική τους μάχη μαζί με τους πυροσβέστες».

Επίσης σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο που μίλησε στο Korinthos Tv, εκκενώθηκαν δύο χωριά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments